mandag, december 18, 2006

Københavns kommune udelukker kontanthjælpsmodtagere fra ghettoer

Københavns Kommune smækker nu døren i for kontanthjælpsmodtagere og flygtninge på starthjælp, der ønsker at få en lejlighed i en af hovedstadens fem ghetto-bebyggelser: Mjølnerparken, Tingbjerg, Aldersrogade, Akacieparken og Lundtoftegade. Beslutningen træder i kraft efter nytår.

Formålet er at få bugt med de store boligsociale problemer og spirende parallelsamfund, der kendetegner de fem boligområder, hvor 50 % af beboerne er arbejdsløse.

- Vi kan jo se, at den etniske og sociale opdeling i byen bare stiger og stiger, og når et boligområde af en vis størrelse bliver så belastet, som tilfældet er i de fem boligafdelinger, så har det en udpræget negativ konsekvens både for børnene og for de øvrige beboeres mulighed for at komme i arbejde, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard (S).

De fem boligkomplekser rummer i alt 5.000 almene lejligheder, og målet er nu at gøre områderne attraktive for mere ressourcestærke beboere, herunder studerende.

Det bliver nok nemt at overtale 18-årige Johanne fra Juelsminde der skal starte på dansk-studiet efter Sommerfriren om at hun skal flytte en tur ud i Mjølnerparken. Det bliver Johannes mor nok begejstret for.

Kilde: Berlingske Tidende

Ingen kommentarer: