onsdag, december 20, 2006

S: Slut med blødgørere til børn

S vil ikke acceptere en fodslæbende industri, der fortsat producerer og importerer produkter, der påvirker børns sundhed så meget.

- Nu må vi have ftalaterne helt ud af børneværelset. Det gælder ikke alene legetøj, men også skolesager, tasker, viskelædere mm. Det er fuldstændig uacceptabelt, at børnene stadigvæk kan blive udsat for disse produkter og Socialdemokratiet vil arbejde for et forbud mod disse ftalater, siger Socialdemokraternes miljøordfører, Torben Hansen.

Der har længe været diskussioner om ftalater i børnenes legetøj, men Politiken skriver i dag, at også skolesager, tasker, elektronik og tøj er fyldt med ftalater. Socialdemokraternes miljøordfører, Torben Hansen, kræver hurtig indsats fra ministeren.

- Miljøministeren har udvist langsommelighed omkring ftalaterne i legetøjet og udsat fristen i 3 måneder. Derfor er hun særlig forpligtet til at handle hurtigt i denne sag, så hun kan vise, at hun ikke blot er i lommen på industrien, siger Torben Hansen.

- Vi vil ikke længere acceptere en fodslæbende industri og importører, der fortsat producerer og importerer produkter, der i så høj grad kan påvirke børnenes sundhed, siger Torben Hansen.

Dette kræver hurtig og målrettet indsats, og Socialdemokraterne håber og tror, at Miljøstyrelsens kommende rapport kan blive startskuddet til, at disse produkter endegyldigt ryger ud af børneværelserne. Det vil Socialdemokraterne arbejde hårdt for skal lykkes.

- Det er jo fløjtende ligegyldigt, om ftalaterne findes i legetøjet eller i viskelæderet. Under alle omstændigheder udsættes børnene for en stor sundhedsrisiko – og derfor må ministeren arbejde for, at også andre produkter end legetøj bliver omfattet af ftalatforbuddet, siger Torben Hansen.

Ingen kommentarer: