fredag, december 15, 2006

Nyudnævnt minister på vej i retten

En minister har svært ved at skjule noget for offentligheden. Det må den kommende familie- og forbrugerminister, Carina Christensen (K), nu sande. Allerede inden hun er officielt udnævnt til minister, har hun den første dårlige sag klæbende til sig. Hun ejer nemlig en møbelfabrik, som skal en tur i Højesteret - anklaget for piratkopiering af møbler, skriver Berlingske Tidende.

- Dårlig start, er vurderingen fra Socialdemokraternes fødevareordfører Jens Peter Vernersen. - Der er ingen tvivl om, at det er problematisk at have sådan en sag kørende sideløbende med at være minister. Og det er ikke mindre problematisk, når hun er forbrugerminister, siger Jens Peter Vernersen til Ritzau.

Den nye ministers møbelfabrik, Rugballe Møbelfabrik, blev frikendt i Sø- og Handelsretten i foråret, men den anklagende part har anket afgørelsen til Højesteret. Sagen ventes at komme for retten en gang i 2008.

Det er jo nærmest absurd at man vælge en kandidat til en ministerpost der har sådan en sag på halsen. Som vi tidligere skrev er hun åbenbart Bendt Bendtsens "Darling" og hun må virkelig have slået benene væk under partilederen for han må skuda have vidst det her og med vilje overset det. Hvis det her var et civiliseret land som eksempelvis USA så ville den slags være kommet til en behandling under en høring i kongressen og Carina Christensen ville blive trukket som kandidat. Måske skulle man lade folketinget godkende ministrene i stedet for det nuværende system - det er jo for pinligt.

Kilde: Politiken

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan altså ikke se problemet.

En har tegnet nogle møbler, en anden mener det er et plagiat. Hvis de ikke kan blive enige om noget kan den der føler sig forudrettet bringe det for domstolene. Det er da fair nok.

Indtil videre er hende med tegningerne blevet dømt ved første indstans, frikendt ved anden og sagsøger har derfor anket til højesteret.

Hvis man ikke må have haft eller have nogen retslige tvister kørende, så er det da rimeligt svært at få nogen fra erhvervslivet ind i politik.

At et firma sagsøger et andet er altså ikke noget helt vildt grænseoverskridende skandale agtigt i erhvervslivet.

Garby sagde ...

"At et firma sagsøger et andet er altså ikke noget helt vildt grænseoverskridende skandale agtigt i erhvervslivet."

Nej, det bliver vi nok hurtigt enige om. Men når man nu skal være minister er det nok ikke den bedste måde at starte på, uanset om man vil det eller ej, så skal ministre være en anelse bedre end "pøblen" og det kunne man have undgået ved at vælge en anden en CC.

Anonym sagde ...

David, hun sidder i folketinget i forevejen, så hun er allerede værre en pøblen : )

Du må indrømme at mediernes forsøg på at finde en sag er lidt grinagtigt. Du kan finde et eller andet negativt om alle, og hvis det er det væreste man kan grave frem om CC, ja så er hun vist ikke så dårligt et valg igen, nu da Mother Theresa er død.

Men det er da interessant at du ikke mener at en person med langvidere uddannelse der har overtaget og drevet familie virksomheden har klarer det bedre end pøblen som sådan. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad du anser pøblen som. Men igen, sagen du taler om er mod virksomheden. Det er da lidt mystisk hvis det skal være diskvalificerende at have ejerskab, producere ydelser som øger købernes livskvalitet og skabe arbejdspladser. Nå ja, det er jo kapitialisme.

Du skylder en øl hvis vi mødes en anden gang på Toga, fordi du får mig til at sidde og forsvare konservative politikere.