tirsdag, december 12, 2006

Fogh overrasker: Holder hånden over Lars Barfoed

Danmarks familie- og forbrugerminister hedder fortsat Lars Barfoed (K). Det er konklusionen på statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) pressemøde tirsdag i Statsministeriet.

- Jeg mener ikke, at den her rigsrevisionsrapport giver grundlag for at kræve en ministers afgang, sagde statsministeren.

- Jeg har tillid til alle ministre. Ellers ville de ikke være ministre, lød det fra statsministeren ifølge Ritzau.

Statsministeren bakker altså op om den konservative minister, der i disse timer er udsat for en ministerstorm.

Statsministeren erkendte, at ministre skal svare korrekt på spørgsmål. Men han henviste til, at fejlen skete kort tid efter Lars Barfoed blev minister.

- Når vi snakker jura, er der efter min bedste opfattelse ikke noget. Politisk må man sige, at en minister altid skal give klare og tilstrækkelige svar. Men jeg synes, at det her først og fremmest handler om den faktiske fødevarekontrol, og der er der altså taget en lang række initiativer, sagde statsministeren.

Fogh understregede flere gange, at regeringen "har taget talrige initiativer" for at sikre fødevarekontrollen i Danmark. Initiativerne er taget i erkendelse af, at området ikke har fungeret godt nok.

- Jeg ved da godt, at på Christiansborg og i nærmeste omegn er interessen først og fremmest samlet om, man kan få et ministerhoved til at rulle. Men for forbrugerne, tror jeg, det vigtigste er, om der er ordentlig og effektiv fødevarekontrol, sagde statsministeren.

Udtalelelserne fra statsministeren er langt fra så skråsikre, som de plejer at være. Fogh har for vane at bruge udtryk som "Der er ikke noget at komme efter" og "Der er ikke fugls føde på den sag". Men i denne sag vælger han mindre krasbørstige udtryk.

Det handler nemlig i høj grad ikke om Foghs eller regeringens troværdighed, men derimod om Dansk Folkepartis. Og hvor Fogh sidst Barfoed var i problemer understregede overfor Pia Kjærsgaard, at regeringen ville gå sammen med Lars Barfoed, så er der næppe den samme solidaritet fra chefens side denne gang. Pia Kjærsgaard sidder altså med magten, men samtidig også med aben. Hvis hun lader Barfoed sidde, så er det hende - og hende alene - der har det politiske ansvar for hele fødevareområdet. Og hvis oppositionen tager sig lidt sammen, så kan de sagtens lave grimme reklamekampagner, plakater og forespørgselsdebatter, hvor det gang på gang bliver pointeret, at det er DF, der har ansvaret for fødevareskandalerne.

Kilde: TV2 og Ritzau.

Ingen kommentarer: