torsdag, december 14, 2006

Ny fynsk S-kandidat klar

Socialdemokraterne i den nye Assens-kreds har nu afsluttet en urafstemning om, hvem der skulle være ny folketingskandidat. Der var to kandidater opstillet - Lars Søgaard og Julie Skovsby. Der deltog 63 procent af kredsens medlemmer, og hovedparten pegede på Julie Skovsby, som fik 54,06 procent af stemmerne. Hendes modkandidat måtte nøjes med 45,94 procent.

Julie Skovbys er født i Odense som en af et hold trillinger. Hun flyttede til Hillerød som seksårig med familien. I 1996 meldte hun sig ind i DSU. To år efter flyttede hun tilbage til Fyn og begyndte at studere statskundskab ved dengang Odense Universitet - i dag Syddansk Universitet.

Den 28-årige studerende blev i 2005 valgt til regionsrådet i Syddanmark, og overtog siden også Otterup-kredsen efter Lotte Bundsgaard, der flyttede til Odenses 2. kreds, fordi Otterup-kredsen blev nedlagt som følge af kredsreformen.

Kredsen ser det som en fordel, at Julie Skovsby er bosiddende i Odense og har opbakning fra DSU. Det mener man kan være med til at skaffe stemmer nok til en plads i Folketinget ved næste valg. Det vil dog uden tvivl kræve en massiv S-fremgang ved næste valg, hvis den lille landbo-kreds skal give stemmer nok.

Læs mere hos Fyens Stiftstidende.

Kilde: Julie Skovsbys hjemmeside.

Ingen kommentarer: