fredag, oktober 13, 2006

SF: Morten Homann trækker sig ved næste valg

SFs "unge" folketingsmedlem Morten Homann, 32, har åbenbart fået nok af Christiansborg og København i denne omgang og siger følgende til den kinesiske lynjournalist RitZau:

"For mig har politik aldrig været noget, jeg skulle lave resten af mit liv. Når vi når frem til næste valg, har jeg siddet to perioder, og det, synes jeg, er lang tid. Jeg tror, at både jeg og SF har godt af, at jeg prøver noget andet," siger Homann.

Jeg tror faktisk at det er den sande forklaring.
Jeg kan ikke forestille mig at han er blevet presset ud eller at det er en del af den fortløbende magtkamp som altid raser (med større eller mindre kraft) hos folkesocialisterne.

Morten Homann blev valgt til Folketinget fra Århus i 2001 og har vel brug for at komme ud og få lidt andre erfaringer.

Et godt bud kunne vel være at man rykker Morten Homanns bedre halvdel: Malene Vestergaard fra hendes kreds i Holstebro-Struer og ind til Århus og dermed spiller "ung-kvinde"-kortet i byen med de mange studerende.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ung kvinde-kortet kommer helt sikkert på bordet. Men der er dog flere andre muligheder, som ganske givet kommer i spil.

Husk, at Homann faktisk noget overraskende slog Pernille Frahm ved sidste valg. Hans mandat er på ingen måde sikkert.

En ung - meget venstreorienteret - kvinde kunne slå Frahm (hvis hun da stadig er opstillet). Men det kræver opbakning i partiet i Århus, der jo stadig opererer med listeopstilling.

Et godt bud kunne være en yngre, markant, kvindelig byrådspolitiker, der har tilknytning til Århus.

Anonym sagde ...

Hov hov!

Homann kunne alene takke partilistesystemet for sin "valgsejr".

Jeg tror, at beslutningen om at trække sig også bygger på det, at han er det utvivlsomt mest marginaliserede medlem af SF's folketingsgruppe.
Han er den overlevende rest fra den såkaldte "børnebande", og han lever fortsat i et EU-skeptisk tomrum, hvor kun de færreste fortsat gider træde.

Mvh.
Anders