fredag, november 24, 2006

V-ordfører fyret for "uretfærdig og ukollegial optræden"

Venstres folketingsgruppe har fyret Leif Mikkelsen som kommunalordfører på grund af "uretfærdig og ukollegial" optræden. Det meddelete gruppeformand Svend Erik Hovmand efter et gruppemøde fredag morgen.

Som vi fortalte på bloggen i går, så har Leif Mikkelsen angrebet Claus Hjort Frederiksen, fordi denne i sidste uge angreb ham og to andre gruppefæller for at bedrive partiskadelig virksomhed og bl.a. lække til pressen.

Men at Mikkelsen udsendte en pressemeddelelse, der direkte kaldte Hjort Frederiksen en løgner blev for meget for partiledelsen, der dog uden Foghs vidende måtte skride til den drastiske fyring af kommunalordføreren.

I Foghs fravær var det næstformand Lars Løkke, der leverede indstillinge, og kun udenrigsordfører Søren Pind tog ordet og talte imod ledelsens indstilling. Om det så også får konsekvenser for Pind står stadig hen i det uvisse.

Folketingsgruppen udpeger Leif Mikkelsens afløser ved sit næste møde.

Sagen kommer som en foreløbig kulmination på flere ugers intern ballade, der ifølge flere kilder, som JP har talt med, bringer mindelser frem om de smertefulde konservative blodkampe i 1990'erne.

Og timingen kunne næsten ikke være værre. For næstformand Løkke er selv meget travlt optaget af en sag, som også har vokset sig enorm i denne uge, og har derfor svært ved at koncentrere sig om intern ballade. I dag tog medicinaldirektør Gøttrick sin afsked med øjeblikkelig virkning efter hans minister havde undsagt ham i går på direkte TV i Deadline og Debatten på DR2.

Det har fået flere folketingspolitikere til at fare i flint og kalde Løkke i samråd, hvor han skal uddybe sine angreb. Blandt andet regeringens støtteparti er utilfreds med Løkkes håndtering, og det kan blive en svær sag.

Der er dog ingen tvivl om, at Løkke sidder sikkert i sadlen. Det ville i givet fald være et kabinetspørgsmål for Fogh, hvis DF krævede Løkkes afgang.

Ingen kommentarer: