fredag, marts 02, 2007

Oppositionspartier vil genindføre gruppeeksamen

Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti vil have genindført gruppeeksamen, som regeringen besluttede at afskaffe i 2005.

Gymnasieskolens Netnyheder skriver torsdag, at de tre partier har fremsendt et beslutningsforslag til Folketinget. Forslaget handler dels om at genindføre frihed til forskellige eksamensformer, dels om at iværksætte et udviklingsprogram med henblik på at udvikle eksamens- og prøveformerne.

Af bemærkningerne til forslaget fremgår det bl.a., at udviklingsprogrammet skal dække alle uddannelsesniveauer og omhandle både individuelle prøver og gruppeeksaminer. Uanset prøveform ønsker forslagsstillerne, at der fortsat gives individuelle karakterer.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår beslutningsforslaget kommer til behandling i Folketinget.

Da 178 skoleelever fra 8. og 9. klasse i starten af februar deltog i det årlige ungdomsparlament i Folketinget, gik ét af de unges forslag på at genindføre gruppeeksamen i matematik, fysik/kemi og biologi i folkeskolen.

Det fik Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, til at bebude, at partiet ville arbejde for at genindføre gruppeeksamen.

Kilde: Gymnasieskolens Netnyheder

Ingen kommentarer: