torsdag, november 30, 2006

DF: Folkeafstemning om dyresex

Dansk Folkeparti er så utilfreds med Dyreetisk Råds holdning til dyresex, at det gerne vil afskaffe rådet. Samtidig vil DF have dyresex til folkeafstemning.

Anbefalingen fra Dyreetisk Råd om ikke at indføre et totalt forbud mod dyresex vækker stor forargelse hos Dansk Folkeparti. Partiet, der som det eneste har en dyrevelfærdsordfører, nemlig Christian H. Hansen, mener, at rådets anbefaling er helt forkert. Nu vil han gerne have en folkeafstemning om forbud mod dyresex.

- Så ville der ikke være tvivl om resultatet, siger han og erklærer sig dybt chokeret over rådets konklusion, siger han til Ritzau.

- Rådet burde tage udgangspunkt i hensynet til dyrene, men det må vi konstatere, at de ikke har gjort. Og jeg må indrømme, at det her får mig til at overveje værdien af rådet, siger Christian H. Hansen, som derfor overvejer at nedlægge rådet.

Christian H. Hansen vil på trods af rådets udtalelse genfremsætte forslaget om total forbud af dyresex for Folketinget. Justitsminister Lene Espersen (K) har tidligere afvist, at stramme op på loven, og med udmeldingen fra Dyreetisk Råd er Christian H. Hansen ikke optimistisk.

- Jeg tror det bliver svært at skaffe flertal, men det gode er, at nu kan justitsministeren ikke gemme sig bag, at der er en rapport undervejs. Men allerhelst ville jeg ønske, at spørgsmålet blev lagt ud til folkeafstemning, siger Christian H. Hansen.

Grundloven giver et mindretal i Folketinget mulighed for at sende et lovforslag til folkeafstemning. Om dyrevelfærdsordføreren har tænkt sig at benytte sig af den mulighed, er uvist. Det kræver dog at flere partier end blot DF bakker op om idéen.

Kilde: JP.

Ingen kommentarer: