tirsdag, november 28, 2006

OK med dømte kandidater hos DF

I går fortalte vi - og andre medier - at Dansk Folkeparti vil bede om at se rene straffeattester fra fremtidige kandidater til folketinget.

Om Dansk Folkeparti har tænkt det helt igennem, skal vi lade være usagt, men i dagens udgave af gratisavisen "dato" kan man læse, at DF ikke har tænkt sig at udelukke de af deres nuværende MF'ere, der har en dom. Og det er der faktisk to - tilmed højtstående - pianister, der har.

Således er EU-ordfører Morten Messerschmidt idømt en betinget fængselsstraf for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b om racisme. I samme sag blev også Kenneth Kristensen, der er opstillet i Hvidovrekredsen og i øvrigt er formand for Dansk Folkepartis Ungdom, også dømt.

Og ingen ringere end partiejer Pia Kjærsgaard er også dømt for ulovlig våbenbesiddelse, da det kom frem, at hun gik rundt med en såkaldt peberspray - et våben, der er ulovligt at besidde i Danmark.

Partiets organisatoriske næstformand, Carl Christian Ebbesen, bekræfter, at en dom for overtrædelse af den særlige racismeparagraf ikke belaster i samme grad som andre straffelovsovertrædelser. »Vi ønsker jo at få racismeparagraffen afskaffet,« siger han.

Partiet gør det klart, at en voldsdom ikke vil blive accepteret, men da regelsættet ikke er fremlagt til offentlig beskuelse, så kan man ikke vide sig sikker på, hvilke straffelovsparagraffer, man gerne må overtræde, og hvilke man ikke må - altså hvis man er kandidat for Dansk Folkeparti.

Ingen kommentarer: