fredag, december 01, 2006

S-politiker står til eksklusion

Det socialdemokratiske medlem at Københavns Borgerrepræsentation og tidligere MF'er Jette Bergenholz Bautrup risikerer i dag på et møde med den københavnske partitop at blive indstillet til eksklusion. Det sker, hvis hun ikke på mødet underskriver en erklæring om, at hun vil stemme for byggeriet af billige boliger på Kløvermarken - og at hun ikke har og aldrig har haft en særaftale med S-gruppen på rådhuset om, at hun som den eneste socialdemokrat kan stemme imod det omdiskuterede byggeprojekt.

Til Berlingske Tidende siger formanden for Socialdemokraterne i Købehavn, Jan Salling:

»Jeg kan bekræfte, at vi skal holde et møde, der handler om, at alle gruppefæller naturligvis skal overholde partiets love, herunder at man er forpligtet til at stemme sammen med gruppen i budgetspørgsmål - og Kløvermarken er et budgetspørgsmål - medmindre man har en aftale med resten af den socialdemokratiske gruppe.Og det har Jette Bergenholz Bautrup ikke, selv om hun flere gange offentligt har givet udtryk for det modsatte.«

Jette Bergenholz Bautrup, der er valgt på Amager, er indædt modstander af byggeriet på Kløvermarken, og hun kalder ifølge Berlingeren partiledelsens fremgangsmåde »vanvittig« og udtryk for »rene DF-metoder«.

»Jeg har på intet tidspunkt brudt partiets love, fordi jeg slet ikke var til stede, da budgettet kom til afstemning i Borgerrepræsentationen, hvilket måske nok var held i uheld. Men at man nu pludselig vil afkræve mig svar på konkrete afstemninger, der ligger langt ud i fremtiden, det er ikke seriøst,« siger Jette Bergenholz Bautrup, der endnu ikke har taget stilling til, om hun vil underskrive erklæringen.

Politikerne på Rådhuset vedtog i forbindelse med budgettet en principbeslutning om at bygge på Kløvermarken, men den konkrete udformning er endnu ikke på plads, og projektet kommer til afstemning igen, når der er udarbejdet en lokalplan for området.

Og Jette Bergenholz Bautrup vil ikke afvise, at hun på det tidspunkt så alligevel vil stemme for det projekt, hun er modstander af.

»Jeg er da realist, og jeg kan da godt se, at et stort politisk flertal gerne vil bygge på Kløvermarken - og så får det jo ingen praktisk betydning, hvis jeg stemmer imod. Men nu må vi se,« siger Jette Bergenholz Bautrup, der fastholder, at overborgmester Ritt Bjerregaard (S) tidligere i år gav hende lov til at gå solo på spørgsmålet om billige boliger på Kløvermarken.

Bautrup er det eneste tilbageværende "enfant terrible" i Ritts gruppe på Rådhuset. Sammen med Finn Rudaizky og fhv. miljøborgmester Winnie Berntson stemte hun for nogle år siden imod sine gruppefæller ved afstemningen om budgettet. De to andre forlod partiet umiddelbart før konstitueringerne i år, og nu ser det ud til, at Bautrup må gøre dem følgeskab.

Der er dog meget, der taler for, at Bautrup vil gøre alt for at kunne blive i partiet. Ud over at have sæde i Borgerrepræsentationen er hun nemlig også kandidat til Folketinget. Og hvis meningsmålingerne holder til valgdagen, har hun gode chancer for at blive valgt ind i tinget igen.

Mange havde derfor spået, at Bautrup ville sygemelde sig ved de kommende afstemninger om Kløvermarken, for på den måde at undgå at komme i direkte karambolage med Ritt og sine partifæller. Men nu sætter de altså hende kniven for struben og afkræver hende en loyalitetserklæring.

Bautrup har traditionelt haft stærk støtte i baglandet, men når det kommer til spørgsmålet om de billige boliger, så er der ingen tvivl om, at det er en så afgørende sag, at partiet ikke kan holde til, at et gruppemedlem er imod.

Læs mere hos Berlingske Tidende.

Ingen kommentarer: