mandag, november 27, 2006

Enhedslisten støtter Rohdes ret til ytringsfrihed

Venstres tidligere ordfører, kommende radiodirektør Jens Rhode, kom i weekenden for skade at udtale sig om en tidligere kollega til B.T. Typisk for Rhode var hans udmeldinger hverken kloge eller velovervejede. Faktisk var de ifølge hans nuværende chef, Per Mikael Jensen fra TV2, direkte dumme.

Udtalelserne har fået både bestyrelse og kulturpolitikere til at fare i flint og kræve handling fra både bestyrelse, direktør og kulturminister.

Men nu får Rhode støtte fra en noget uventet kant. Enhedslisten kalder TV2-chefs reprimande til Jens Rohde for urimelig og beder kulturministeren bekræfte, at ytringsfriheden også gælder for ansatte i DR og TV2.

Partiets medieordfører, Per Clausen, oplyser, at han i et spørgsmål til kulturminister Brian Mikkelsen (K) har bedt denne om at bekræfte, at ytringsfriheden også gælder for de ansatte ved DR og TV2.I sin begrundelse for spørgsmålet kalder Per Clausen det grotesk, når Socialdemokraterne efter hans opfattelse vil afskaffe ytringsfriheden for ansatte på radio- og tv-stationer, der er omfattet af public serviceforpligtelser.

- I stedet burde de forsvare Jens Rohde mod de urimelige angreb på hans ytringsfrihed, som TV2's direktør står bag, siger Enhedslistens ordfører.

TV2s bestyrelse mødes tirsdag, hvor sagen vil blive behandlet. Her på bloggen vil vi se frem til, at J. Rhode bliver nødt til at give Helle Thorning-Schmidt en undskyldning. Han burde være mand nok til at indrømme, at han har dummet sig - men i noget uvant stil, så har han holdt sig langt væk fra medierne og gemmer sig bag sin chef.

Ingen kommentarer: