torsdag, februar 08, 2007

Billeder skræmmer politikere

Efter en undersøgelse har slået fast, at billeder på cigaretpakker virker bedre end ren tekst, tøver sundhedspolitikere stadig med at indføre billederne i Danmark, skriver morgenavisen dato.

Undersøgelsen, der blev omtalt i gårsdagens udgave af gratisavisen, konstaterer, at der i Canada er en langt højere bevidsthed om konsekvenserne af rygning end i USA, Storbritannien og Australien.

De sidste seks år har teksten på canadiske tobaksvarer nemlig været kombineret med billeder af diverse skrækscenarier - rygerlunger, rådne tænder, impotens og andet godt.

Men sådanne billeder har ikke nødvendigvis samme effekt i Danmark som i andre lande, mener SF's sundhedsordfører, Anne Baastrup.

- Vi har ikke så stor respekt for autoriteter som i andre lande. Derfor kunne jeg godt frygte, at den slags skræmmebilleder virker stik modsat hensigten, siger Anne Baastrup.

Hendes kollega i sundhedsudvalget Jens Peter Vernersen (S) siger om skræmmebillederne:

- Det er vigtigt, at vi indhenter alle erfaringer fra andre lande, før vi beslutter os for, om det er en god idé at indføre.

Også Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, erklærede sig i går skeptisk over for de visuelle virkemidler, og indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere blankt fejet sådanne tiltag af bordet - trods kraftige opfordringer fra EU's Sundhedskommissær.

De radikales sundhedsordfører, Charlotte Fischer, går mod strømmen i sundhedsudvalget og tror på en gavnlig effekt af skræmmebillederne. Hun arbejder nu på at skabe grundlag for et beslutningsforslag.

Kilde: dato.

Ingen kommentarer: