torsdag, februar 08, 2007

Brixtofte kan være færdig som politiker

En lang politisk karriere på den absolutte top ser ud til at gå i stå i dag. Det sker, hvis Østre Landsret stadfæster Kriminalrettens dom over Peter Brixtofte, som i dag er medlem af Furesø Kommunes byråd for sit eget parti Velfærdspartiet.

Bliver Kriminalrettens dom, der lyder på to år, stadfæstet, er byrådet i Furesø nemlig forpligtet til at indberette dommen til Valgbarhedsnævnet. Og her viser tidligere praksis, at en dom i den størrelsesorden er uforeneligt med at være medlem af et byråd, skriver Danske Kommuner.

Selv om dommen ikke bliver stadfæstet i dag, varer det ikke længe før Peter Brixtoftes politiske liv kommer i farezonen igen. Dommen i dag falder nemlig i en sag om ulovlige sponsorkontrakter, men Peter Brixtofte er også anklaget for at optage ulovlige lån og drikke rødvin på kommunens regning i en større sag. Der ventes dom i den sag til marts.

57-årige Peter Brixtofte blev første gang medlem af Folketinget i 1973. Han blev skatteminister i 1992 og var borgmester i Farum fra 1985-2002. Hvis Brixtofte bliver dømt i dag, risikerer han at ryge ud af Furesø Byråd fra den 27. marts, hvor Valgbarhedsnævnet har sit næste møde.

Kilde: Danske Kommuner.

Ingen kommentarer: