søndag, februar 04, 2007

Meningsmåling: S skades ikke af Jespersens parti-hop

Ifølge en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende svarer fem procent af de danske vælgere, at Karen Jespersens skift til det store regeringsparti også vil få dem til at gå til Venstre. Da 5 procent af Venstres egne vælgere - svarende til en pct. at den samlede vælgerskare - til gengæld nu vil forlade partiet netop på grund af Karen Jespersens entré, bliver det sammenlagt til en nettogevinst på fire pct. - svarende til syv mandater ifølge Gallups beregninger.

Blot en procent af de socialdemokratiske vælgere vil imidlertid følge deres tidligere partifælde og mangeårige minister hen over midten, mens specielt de Konservative og Dansk Folkeparti har sværere ved at holde på vælgerne efter Karen Jespersens partispring. Det skriver Berlingske Tidende.

Blandt argumenterne for at følge med Karen Jespersen til Venstre peger vælgerne først og fremmest på hendes evne til at sige, hvad hun mener, at hun står ved sine holdninger og hendes person. Først derefter kommer argumenter som Karen Jespersen synspunkter om udlændige- og socialpolitik.

48 pct. af de adspurgte i Gallups måling finder den nye folketingskandidat for Venstre enten meget troværdig eller ret troværdig, mens 51 pct. af vælgerne i enten høj eller overvejende grad giver Karen Jespersen ret i hendes hovedanklage mod Socialdemokraternes udlændingepolitik som værende utroværdig.

Kilde: Berlingske Tidende.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Socialdemokraternes succes kan måske skyldes at HTS har været helt forstummet siden Karen sprang ud som Venstre-medlem. Så har vi ikke hørt hende sige noget forkert i flere dage.

Og hvem ved, måske er hun lidt misundelig over at Karen kom først, chancerne for st slå Fogh engang er nok betydelig større hvis man er medlem af Venstre.