torsdag, februar 08, 2007

Sanders styrelse bruger død studievært som reklame

Flere videofilm, hvor den afdøde tv-vært Steen Bostrup fortæller om den såkaldte digitale signatur, kan lige nu ses på en hjemmeside, der ejes af IT- og Telestyrelsen, der hører under Helge Sanders (V) Videnskabsministerium.

På trods af, at hele Danmarks mr. News døde i starten af september sidste år, lader IT- og Telestyrelsen altså den legendariske TV-Avis-vært leve videre på www.digitalsignatur.dk.

Det imponerer ikke professor i økonomi og ekspert i markedsføring ved Handelshøjskolen i København, Flemming Hansen, skriver Urban.

- Det virker som en kommerciel udnyttelse af en kendt person, som er død, og det er der formentlig mange, der vil opleve som noget negativt. Så hvis jeg var ansvarlig for denne her kampagne, ville jeg ikke have gjort det. Og især en virksomhed af IT- og Telestyrelsens størrelse burde have råd til at droppe en reklamekampagne som denne, siger økonomiprofessoren.

Steen Bostrups datter, Camilla Sachs Bostrup, siger, hun har det "ok" med, at hendes far stadig lever i cyberspace. Alligevel afkrævede hun IT- og Telestyrelsen en forklaring.

- Jeg sagde til dem, at hvis de har rettighederne til filmen, er det op til dem selv om de vil bruge den,« siger Camilla Sachs Bostrup.

Og det vil IT- og Telestyrelsen. Hvis ikke de efterladte udtrykkeligt kræver de i alt seks minutter og 40 sekunders video-præsentation fjernet - så bliver de liggende, siger vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, Marie Munk, til avisen.

- Da vi købte denne her videopræsentation, kendte alle parter konditionerne, og man fjerner heller ikke alle Dirch Passer-film fra hylderne, fordi Dirch Passer er afgået ved døden, mener Marie Munk.

Hun mener således ikke, der i denne sammenhæng er den fjerneste forskel på skuespilkunst og en præsentation af faktuelle oplysninger.

- Hans funktion er, at han er god til at formidle noget stof, der er svært tilgængeligt. Også selv om han er død, siger vicedirektøren.

Kilde: Urban.

Ingen kommentarer: