fredag, februar 09, 2007

Kristian Jensen skal i praktik

Skatteminister Kristian Jensen (V) bruger sin vinterferie på at lære skatteforvaltning i praksis. Det skriver Århus Stiftstidende fredag.

Ministeren vil ikke snakke med chefer, og han vil ikke holde møder. Kristian Jensen var fuldstændig klar og kontant, da han bad om at komme i erhvervspraktik på skattecentret i Århus i vinterferien.

"Vi har fået at vide, at han ikke vil snakke med ledere, der skamroser sig selv. Han vil kun være sammen med medarbejderne og høre, hvilke problemer de går og døjer med i hverdagen," fortæller konsulent Henrik Larsen, Skattecenter Århus.

Her har man dog overtalt ministeren til, at skattedirektør Jens Sørensen må tage imod ham i døren til skattevæsenets domicil i Scandinavian Center. Her møder ministeren som alle andre mandag morgen klokken ni.

Efter skattedirektørens godmorgen får ministeren anvist et skrivebord, så han kan arbejde sammen med de øvrige medarbejdere.

Skat har taget ministeren på ordet og har lagt et hårdt program for en uge, hvor der først er fyraften fredag klokken 15. Det er første gang en minister vælger at tage i erhvervspraktik, og medarbejderne hos Skat har stået i kø for at komme på arbejde i vinterferien.

"Vi sender ham rundt til de fleste afdelinger i Århus og i Viby. Han skal se, hvordan vi vurderer ejendomme og være med på kontrolbesøg i forbindelse med sort arbejde. Han skal også se på inkassosager, og han har ønsket at være med til kundebetjening i ekspeditionen, så han kan se, hvordan kunderne bliver behandlet," siger Henrik Larsen til Århus Stiftstidende.

Skatteministeren har også frabedt sig at drikke kaffe og spise forkost sammen med cheferne. Han vil holde kaffepauser og sidde i kantinen sammen med de ansatte.

- Som ansvarlig minister er det godt at vide, hvilken hverdag mine medarbejdere har. Det syn man har på verden, når man befinder sig i en teoretisk og politisk verden, som jeg gør, kan være vidt forskellig fra den, medarbejderne oplever i praksis, hvor det er konkrete opgaver, der skal løses, siger Kristian Jensen til Århus Stiftstidende.

- Jeg vil også gerne se, hvordan hverdagen er for de mennesker, som nu er bragt sammen ved fusionen mellem de kommunale og de statslige skatteforvaltninger, siger han.

Selv om ministeren ikke holder vinterferie, kan chaufføren på ministerbilen slappe af. Skatteministeren tager hver dag med toget fra bopælen i Herning til Århus.

Skat og tal er ikke helt fremmede for Jensen, der er uddannet i et pengeinstitut.

Kilde: Århus Stiftstidende.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fantastisk stunt. Hvorfor er der ikke nogen, der har fundet på det noget før?

Garby sagde ...

Uffe, som en kender af amerikansk politik må du jo vide at den tidligere Florida-guvernør og senator Bob Graham byggede en hel politisk karriere op omkring de såkaldte "workdays" hvor han besøgte små og store arbejdspladser i staten.

Anonym sagde ...

Ja, jeg husker den - nu du siger det. Men inspirationen kan vel næppe være hentet fra den kant?!