fredag, februar 09, 2007

Ellemann kritiserer VK-skatteindgreb

Tidligere udenrigsminister og partiformand Uffe Ellemann-Jensen (V) rådede fredag regeringen til ikke at gennemføre det skatteindgreb imod kapitalfonde, som i den senere tid også er blevet stærkt kritiseret fra erhvervslivet. Indsparket i debatten skete på baggrund af, at direktøren fra det islandske investeringsselskab FL-group i Børsen fredag tilsluttede sig kritikken og frarådede indgrebet.

- Det var et godt og velanbragt råd til regeringen. Lad være med at lave erhvervsfjendtlig skattelovgivning, sagde Uffe Ellemann-Jensen fra talerstolen, da han fredag var ordstyrer til en konference om islandsk erhvervsliv i Industriens Hus i København.

Uffe Ellemann-Jensen ønskede bagefter ikke at uddybe sin kommentar - ud over at han ikke ønsker at blande sig i den hjemlige skattedebat.

Og netop dette forhold er værd at bemærke. Uffe Ellemann har hidtil sagt, at han vil afholde sig fra at blande sig i indenrigspolitikken, men har fra tid til anden blandet sig i udenrigspolitiske emner.

Man skal dog næppe begynde at tolke stort på det. Uffe er ikke på vej tilbage i Dansk Politik - og ej heller ved at at lave en "omvendt Karen Jespersen". Han er nok snarere bare kommet til at sige noget ud gennem sidebenet, som han så har fortrudt kom ud fterfølgende.

Men det er da værd at bemærke, at det er anden gang på kort tid, at Ellemann kommer frem med kritik af sin efterfølger. Sidst kritiserede han Karen Jespersens optagelse i Venstre.

Kilde: Børsen.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uffe burde ikke bruge sin kostbare tid til den slags flueknepperi (fiskerudtryk).
Han burde bruge sin tid på at sætte sig ind i hvad islamisme er for noget.

Anonym sagde ...

Uffe lancerede i sin tid udtrykket: "Gamle formænd skal ses, ikke høres". Glimrende råd, gid han ville følge det...