fredag, februar 09, 2007

Ny K-kandidat i Himmerland

Den tidligere borgmester og stemmesluger i Aars, Knud Kristensen har sagt ja til at stille op til Folketinget i Himmerlandskredsen for de konservative. Medlemmerne skal endelig udpege ham den 1. marts.

Der bliver kamp om de konservative stemmer i Nordjylland til næste folketingsvalg. Justitsminister Lene Espersen og Jacob Axel Nielsen bliver nu udfordret af den tidligere borgmester i Aars, Knud Kristensen.

- Jeg er blevet opfordret til at stille op af begge vælgerforening i Himmerlandskredsen. Nu får vi så se om medlemmerne ønsker at jeg skal opstille. Hvis de peger på mig, så er jeg klar, bekræfter Knud Kristensen overfor TV2/NORD.

Per Larsen trak sig for nylig som kandidat for de konservative i den gamle Aars-kreds. Den er nu omdøbt til Himmerlandskredsen - og hos de konservative betyder det, at det er de to vælgerforeninger i Rebild Kommune og Vesthimmerlands Kommune, der skal finde en folketingskandidat.

- Begge vælgerforeningers bestyrelser er enige om at begge på Knud Kristensen som folketingskandidat, men der er selvfølgelig mulighed for at der kommer andre kandidater - inden eller på opstilingsmødet, og så tager vi en afstemning om det, siger formanden for de konservative i Vesthimmerlands Kommune, Ernst Pinstrup til TV2/NORD.

De konservative har valgt to personer til Folketinget i Nordjylland, og der er langt til det tredje mandat ifølge de seneste meningsmålinger. Det tager Ernst Pinstrup ikke så tungt.

- Jeg tror på at Knud Kristensen kan vælges, også selvom han kun skulle få tredjeflest konservative stemmer i Nordjylland. Han står utrolig stærkt lokalt og vil sikkert også trække stemmer fra andre end konservative vælgere, siger Ernst Pinstrup.

Knud Kristensen bliver sandsynligvis opstillet på et opstillingsmøde den 1. marts på Aars Hotel.

Her på Dansk Politik tror vi dog ikke på tre K-mandater i Nordjylland. Det betyder nok, at Jacob Axel Nielsen bør se sig om efter en ny kreds et andet sted i landet. For selvom han som menig K-MF'er gør sig bemærket, så ved vi af erfaring, af især nordjyske borgmestre altid er et godt kort i lokalområdet.

Ingen kommentarer: