torsdag, februar 08, 2007

V-kandidater i spil i Himmerlandskredsen

Venstre dannede onsdag aften sin nye Himmerlandskreds, der erstatter den tidligere Aars-kreds.

Kredsen valgte Holger S. Jessen fra Gammel Ullits ved Farsø som formand, mens Niels Juul Nielsen fra Haverslev blev næstformand.

Kredsens første opgave bliver at vælge sin folketingskandidat, som overtager pladsen efter Christian Mejdahl, der trækker sig fra Folketinget efter næste valg.

Der er foreløbig tre kandidater i spil.

Tidligere borgmester i Aalestrup Kommune, Per Bisgaard, har senest meldt sig som mulig kandidat. I forvejen er Ole B. Sørensen, Gedsted, og Mette Madsen, Skørping i spil, og hvem det bliver afgøres ved et opstillingsmøde hos Venstre i Himmerlandskredsen mandag, 5. marts.

Mødet bliver formentlig holdt i Haverslev Hallen af hensyn til både plads og geografi, idet Himmerlandskredsen omfatter Vesthimmerlands og Rebild kommuner.

For Per Bisgaard er det en drøm om at blive opstillet som kandidat til folketinget i lokalområdet, der kan gå i opfyldelse nu. Han har to gange tidligere forsøgt sig med opstilling - i Viborgkredsen i 1999, hvor han måtte vige pladsen til fordel for Kristian Pihl Lorentzen og i Kjellerupkredsen, hvor han kun var een enkelt stemme fra at blive opstillet som kandidat.

- Siden Christian Mejdahl bebudede sin afgang har jeg fået en del henvendelser fra borgere i Aalestrup og Aars som har opfordret mig til at stille op til valget af folketingskandidat, og da kredsen er i min egen “baghave” følger jeg denne opfordring, siger Per Bisgaard.

51-årige Per Bisgaard har 25 år bag sig som lærer og 20 år som kommunalpolitiker. Han er opvokset på landet ved Fjelsø og har drevet hobbylandbrug. Han var borgmester i Aalestrup Kommune fra 1993 til 2001, og har desuden haft sæde i Viborg Amtsråd frem til 31. december sidste år, hvor han var anden viceamtsborgmester og gruppeformand for Venstre. I den nye Vesthimmerlands Kommune er Per Bisgaard bl. a. formand for kultur- og fritidsudvalget.

Med kandidater fra både Aalestrup og Gedsted skulle Aalestrup-egnen have en god mulighed for at blive repræsenteret i Folketinget efter næste valg. Selv om der nu er tre personer på tale som Venstres folketingskandidat i Himmerlandskredsen, er døren stadig åben for andre Venstre-medlemmer, idet opstillingsmødet først holdes 5. marts.

Den anden kandidat, Ole B. Sørensen er ligeledes medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune, medlem af Regionsrådet for Nordjylland og var fra 2001 til 2004 medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.

Kilde: DR Nordjylland.

Ingen kommentarer: