mandag, januar 29, 2007

S vil gøre op med private fup-uddannelser

Der skal være langt stærkere kontrol af private uddannelser mener Socialdemokraterne.

I en aktuel sag om kosmetologuddannelsen er det helt uacceptabelt, at unge mennesker udnyttes, når de ønsker at blive en del af skønhedsindustrien.
Private kosmetologskoler har kronede dage, hvor mange unge mennesker betaler formuer for at få en uddannelse. Men der er intet tilsyn med uddannelserne.

- I mange tilfælde kommer de unge blot til at fungere som gratis arbejdskraft – ja nogen af dem betaler jo ligefrem for at få lov til at gå og feje gulve. Det er helt uholdbart, og derfor må vi have et skærpet tilsyn med de private uddannelser, så vi kan sikre, at de unge faktisk får en uddannelse, der kan bruges, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini.

Grundlæggende er der et problem med tilsyn af private uddannelser. Vi ser det samme problem med psykoterapeutuddannelsen som med kosmetologuddannelsen. Der er for mange uddannelser der har problemer med troværdigheden. Derfor må vi nu finde løsninger, der kan dæmme op for disse uddannelser.

- Der skal indføres en kvalitetsgaranti f.eks. med inspration fra autorisationsordninger eller næringsbreve, så vi har sikkerhed for uddannelsernes kvalitet, og at kvalitetsgarantien fremgår på alt materiale skolerne sender ud, siger Christine Antorini.

Christine Antorini har nu kaldt ministeren i samråd, så de i fælleskab kan redde de unge piger for at blive snydt.

Ingen kommentarer: