tirsdag, januar 30, 2007

Borgmestre roser S-udspil

Hvis der bare følger en check med, har to socialdemokratiske borgmestre ingen problemer med Helle Thorning-Schmidts forslag om en nationale rettigheder for den kvaliteten af den offentlige service.

Selv om central styring i form af en bestemt normering i børnehaven eller faste minimumskrav på plejehjemmet normalt ikke er en kommunal livret, giver socialdemokratiske borgmestre en pæn karakter til partiformand Helle Thorning-Schmidts forslag om at forny velfærdssamfundet ved at give borgerne minimumsrettigheder for den offentlige service.

I Rødovre vurderer borgmester Erik Nielsen (S), at kommunerne allerede i dag er spændt ind i krav, rettigheder og standarder.

- Det kan nærmest ikke blive værre end det, vi kender med den nuværende regering. Det kan kun blive bedre, og S lover jo, at der følger flere penge med, og der oven på en given rettighed er plads til at bygge kommunale prioriteringer ind, siger han til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det ikke er et problem at love borgerne en bestemt standard.

- Vi slipper ikke udenom at blive målt og vejet i kommunerne, og det er også helt fint, hvis der følger økonomi med, siger Rødovre-borgmesteren.

Hans kollega fra Aalborg, Henning G. Jensen (S), støtter også formandens udspil.

Læs også: S: Kvalitetsrettigheder til velfærd

Kilde: Jyllands-Posten

Ingen kommentarer: