søndag, januar 28, 2007

Endnu en dårlig meningsmåling for regeringen

Vælgerne støtter ikke længere i samme grad statsminister Anders Fogh-Rasmussens (V) regering.

Ifølge en Gallup-måling i Berlingske Tidende søndag har regeringen og Dansk Folkeparti således akkurat ikke længere flertal.

Hvis der var valg i dag, ville 48,7 procent af vælgerne stemme på regeringsblokken, mens 49,5 procent peger på oppositionen.

Situationen var den samme i november, mens regeringssiden generobrede flertallet i decembermålingen.

Socialdemokraterne fortsætter sin fremgang og står nu til 29,9 procent af stemmerne - det bedste resultat i hele Helle Thorning-Schmidts tid som partileder (og bedre end valgresultaterne i både 2001 og 2005, men der er stadig et stykke op til resultatet i 1998, da Nyrup fik 35,9 %, Red.). Socialdemokraterne distancerer dermed klart Venstre i kampen om at være det største parti. Venstre må nøjes med 26,4 procent hos Gallup.

De øvrige partier ligger alle tæt på resultat fra valget for to år siden. Størst er forskellen for SF, der får frem fra 6,0 til 8,1 procent af stemmerne.

Anders Fogh kan heldigvis glæde sig over at der er et stykke tid til, at der skal udskrives valg. På den anden side er det lidt svært, at forestille sig hvad han eventuelt kan gøre for, at vende den negative udvikling. Desuden er der ingen tvivl om at hvis Venstre i en længere periode præsterer meningsmålinger på 24-25-26 % så vil der blive masser af ballade med folketingsgruppen, hvor desparate backbenchere kommer med alle mulige og umulige udmeldinger for, at de kan komme i avisen og blive genvalgt.

Helle Thorning-Schmidt skal bare holde sig langt væk fra Christiansborg og tage på besøg hos virksomheder, gymnasier og den slags. Det er hun nemlig retti' god til.

Hvis socialdemokraterne kan holde fast i 30 % af vælgerne betyder det også, at mere end en million danskere ved næste valg vil stemme på partiet.

Kilde: Ritzau via Jyllands-Posten.

Ingen kommentarer: