onsdag, januar 31, 2007

Karen J. velkommen hos V i Nordjylland

Den for tiden mest ombejlede kvinde i dansk politik, Karen Jespersen, kan være på vej til at overtage den nordjyske Himmerlandskreds efter Folketingets formand, Christian Mejdahl (V). Flere medlemmer af Venstre i Himmerland har i al fald henvendt sig til kredsbestyrelsen og foreslået Karen Jespersen som ny kandidat efter Christian Mejdahl, der ikke genopstiller ved næste valg. Det bekræfter kredsformand Holger Jessen over for Ritzau.

- Jeg er blevet kontaktet af flere medlemmer i kredsen angående Karen Jespersen. De mener, at det er alletiders idé, hvis hun stiller op her. I øjeblikket har jeg selv ingen mening om den sag, idet der først er opstillingsmøde den 5. marts, siger Holger Jessen, der indtil for nylig var kredsformand i den gamle Aarskreds. Efter kommunalreformen bliver Aars til Himmerlandskredsen.

Holger Jessen afviser, at han er blevet kontaktet af Venstres landsorganisation om spørgsmålet. Og han vil ikke sige meget om sin egen holdning til Karen Jespersen, men medgiver, at en landskendt politiker er attraktiv som folketingskandidat.

Hvis Karen Jespersen stiller op for regeringspartiet, vil en sjælden politisk udvikling fra Venstresocialisterne, over Socialdemokratiet til Venstre være en realitet. Det mener Holger Jessen ikke er et problem.

- Hvis det er ærligt ment, at hun er Venstrekvinde i dag... så har vi da vel alle sammen det sådan, at fordi, vi mente et eller andet dengang, vi var 20 år, så behøver man jo ikke mene det samme den dag, man er 60. Vi ændrer alle sammen holdning. Tingene står ikke stille - de udvikler sig, siger han.

Adspurgt om det kan være et problem, at Karen Jespersen til daglig bor i Dragør og ikke i det nordjyske, svarer Holger Jessen:

- Det kan jeg ikke på forhånd sige noget om. Vi er selvfølgelig vant til at have en kontakt til vores folketingsmedlem. Og vi forventer da, at vedkommende, der bliver valgt her, vil deltage i de møder og arrangementer, som vi har her. Og det kan da nok lade sig gøre.

De morer sig rigtigt inde på Ritzau, hvor de nu ringer rundt til alle V-kredsformænd, der har ledige pladser og spørger, om de vil have Karen Jespersen. Her på bloggen vil vi følge sagen, og hører gerne fra læsere, der ved noget mere sikkert om sagen...

Kilde: Ritzau.

Ingen kommentarer: