mandag, januar 29, 2007

CD vil fusionere med KD

Fusioner er jo populære, og nu breder de sig fra erhvervs- og universitets-livet til den politiske verden. CD-formand Bjarne Møgelhøj vil slå CD og Kristendemokraterne sammen. Det skriver Berlingske Tidende.

Årsagen er klar: De kristelige har samlet de 20.000 underskrifter, som der kræves for at blive opstillet, og det har CD langt fra. De har indtil nu under 7.000 stillere. En sammenslutning ville betyde, at CD'erne kunne opstille på de Kristeliges liste, K. Lidt af en smutvej og lidt for utraditionel, ifølge Kristendemokraterne, som endte med at sige nej.

»Jamen, det er inspireret af, hvad venstrefløjen gjorde, da den var ved at blive kvalt politisk. De forskellige partier valgte at opstille på en fælles liste: Enhedslisten. Der må vi sige, at midten i dansk politik også har vanskelige vilkår. Så det var tænkt som et nyt Enhedslisten - bare på midten,« fortæller Bjarne Møgelhøj til Berlingske Tidende.

Møgelhøj holdt møde med Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek, kort efter at hun var blevet valgt til formand.

Tanken var, at CD'ere kunne opstille de steder i landet, hvor de var særlig stærke, og så kunne man på den måde fordele landet imellem sig. Ifølge Møgelhøjs hoved, så ville det bringe begge partier i Folketinget, og når de så var kommet indenfor, kunne de igen gå hver til sit.

Den slags går bare ikke, mener Kornbek:

»Det havde vi det svært med. Altså, når vi kom i Folketinget, så var vi igen to partier med hver vores politik. Vi i Kristendemokraterne er så godt kørende, at det bare ville forvirre at få CD med, men jeg forstår da godt, at de gør forsøget,« siger hun.

Fusions-idéen er endnu en bizar idé fra Møgelhøj, der tidligere via avisannoncer averterede efter kendte kandidater. Senest har han forsøgt at kapre Naser Khader som ny CD-formand.

Efter forsøget på at hyre Naser Khader meldte Mimi Jakobsen sig ud i protest. Men det har kun gavnet CD, hævder Møgelhøj.

»Folk spørger, om hun er væk,« fortæller han, og så giver de gerne en underskrift, så CD igen kan blive opstillingsberettiget. Faktisk har der været en medlemstilgang, siden Mimi gik.

Kilde: Berlingske Tidende.

Ingen kommentarer: