mandag, januar 29, 2007

B-mennesker får politisk opbakning

B-mennesker får politisk opbakning

Endelig er der politisk opbakning på vej til os, der har svært ved at stå tidligt op.

Meget tyder på, at det er en god idé at lade dele af befolkningen sove lidt længere. Det har senest en ny forening for B-mennesker påpeget, og på Christiansborg er der fuld støtte til at bryde de faste sovevaner, skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende.

- Det er tradition, vanetænkning og stivhed. Arbejdsgiver og arbejdstager må være langt mere fleksible. Det gælder også offentlige institutioner, der lige så godt kan være åbne til kl 21. Det er ikke, fordi Danmark skal være åbent døgnet rundt, men i en travl og stresset tid vil det være meget lettere at planlægge en hverdag, siger SFs familieordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Familieordfører Inger Støjberg (V) er helt enig i, at ressourcerne kan udnyttes langt bedre, hvis de, der ønsker at arbejde sent, får mulighed for det. Det gælder på sygehusene, hvor strålekanonerne kunne køre længere, og på vejene, hvor myldretiden kunne fordeles over flere timer.

- Der er alt for mange ressourcer, der ikke bliver udnyttet, og jeg tror, der er ændringer på vej, siger hun.- Det er det offentlige, der halter bagud. Vi skal kigge meget mere på fleksible åbningstider og fortsætte med at digitalisere forvaltningen, så folk kan komme til i deres fritid, siger Inger Støjberg.

Familieminister Carina Christensen (K) er forsigtig med at tage B-menneskernes parti, men er enig i, at mere fleksibilitet er vejen til et bedre familieliv.

- Mange føler sig stressede, og jeg er sikker på, at hvis man ikke skulle hænge i klokken hele tiden, så ville man slappe lidt mere af. Og hvis mor og far slapper lidt mere af, er det godt for hele familien, siger Carina Christensen, som vil komme med en række forslag i maj, når Familie- og Arbejdslivskommissionen har afleveret sin rapport.

Kilde: Nordjyske

Ingen kommentarer: