fredag, februar 02, 2007

Karen J.s søster: Jeg stemmer ikke på hende

Venstres nye trumfkort Karen Jespersen har valgt den forkerte folketingskreds. Det mener hendes søster Else Juhl, der selv er tidligere byrådsmedlem i Hinnerup. Selv vil hun ikke stemme på søsteren

De er søstre og begge tidligere socialdemokrater. Men der hører enigheden op. Mens Else Juhl har forladt politik efter 17 år som medlem af byrådet i Hinnerup Kommune, fortsætter hendes søster Karen Jespersen sit politiske liv, denne gang som folketingskandidat for Venstre.

Karen Jespersen stiller op i Favrskovkredsen, som den gamle Hinnerup Kommune er en del af. Hun skal dog ikke forvente at få en stemme fra sin søster. Til DR Østjylland siger Else Juhl, at hun i det hele taget tror, søsteren vil få svært ved at blive valgt til Folketinget.

- I vores kommune har vi ikke de store problemer med flygtninge og indvandrere, og det er det, hun slår på, konstaterer det tidligere byrådsmedlem.

Else Juhl skal næppe gøre sig store forhåbninger om en fremtidig som politisk analytiker. Her på Dansk Politik er vi ret sikre på, at Karen nok skal blive valgt. Hun har trods alt også mulighed for at få stemmer udenfor Hinnerup/Favrskov-området.
Men at Karen Jespersens valg af kreds er bemærkelsesværdigt, er der ingen tvivl om. Da hun var opstillet for S, var det i Dragør, hvor hun også bor - og som hun efter sigende elsker højt. Hun har absolut ingen tilknytning til Favrskov-området - altså bortset fra en søster, der åbenbart bor der.
Man må derfor tolke kreds-valget som et meget typisk spindoktor-valg. Hele Østjylland er bemærkelsesværdigt tømt for "store V-navne" efter Uffe Ellemann stoppede som kandidat. Og det mærkede Venstre hårdt ved sidste valg, hvor man gik meget tilbage. Det er næppe Karen, der har siddet og sorteret i kredsene. Det er sket enten i partihovedkvarteret i Søllerød, eller måske snarere i Indenrigsministeriet, hvis minister efter sigende har haft stor indflydelse på sagen.


Kilde: Danske Kommuner.

Ingen kommentarer: