onsdag, januar 31, 2007

Ribe-politikeres fråds var ulovligt

Det var fråds med skatteborgernes penge, da politikerne i Ribe Amt sidste år tog på studietur til København.

Sammen med embedsmænd og ledsagere kørte amtsrådet til hovedstaden for at studere behandling af psykisk syge. Turen indeholdt dog også middag, overnatning, museumsbesøg og operaforestilling. Og de ting er det ulovligt at bruge amtets penge på. Det slår Statsforvaltningen i Syddanmark - det tidligere statsamt - fast. Det skriver JydskeVestkysten onsdag.

Forhenværende amtsborgmester Laurits Tørnæs (V) beklager sagen, men han undskylder sig med, at amter og kommuner har kutyme for at holde en middag med ledsagere, når en fireårig valgperiode er slut. Turen var til dels en erstatning for en afslutningsmiddag.

- Jeg prøver ikke på at være mere katolsk end paven eller mere klog på det strengt juridiske end Statsforvaltningen er, men jeg siger bare, at det for et almindeligt menneske som mig er lidt uforståeligt, at man ikke har lovhjemmel til det, vi har gjort, hvis man har haft lovhjemmel til det andet, siger han og mener, at en middag med musik kan koste mere end de i alt 78.240 kr. studieturen løb op i.

Statsforvaltningen mener ikke, der kan være tale om et afslutningsarrangement, når det bliver holdt hele ni måneder før amtet nedlægges.

Selv om over 62.000 kr. blev misbrugt, skal de ikke betales tilbage. Politikerne handlede i god tro, og derfor er der ikke grundlag for at kræve erstatning, lyder afgørelsen.

Kilde: Jydske Vestkysten.

Ingen kommentarer: