mandag, januar 29, 2007

V: Socialdemokraterne vil afskaffe frit valg

- Det er bare dybt beklageligt, at de vil berøve borgerne muligheden for selv at bestemme. Socialdemokraterne har ganske enkelt ikke tillid til, at folk selv kan administrere deres liv. Helle Thorning-Schmidt vil hellere støbe alle ind i de samme betonfyldte systemer, end hun vil tillade folk friheden til at vælge mellem forskellige udbydere og løsninger, udtaler politisk ordfører Troels Lund Poulsen (V).

Meldingen kommer efter det interview i ugebrevet Mandag Morgen, hvor Helle Thorning-Schmidt slår til lyd for at "rydde op i den statsstyrede ideologiske bureaukratisering." Som eksempel nævner hun frit valgs-ordningen på hjemmehjælpsområdet, som i Thorning-Schmidts optik har betydet enorme udgifter til udbudsrunder og unødigt bureaukrati.

- Jeg har intet imod frit valg, men det er ikke noget, som staten skal bestemme. Vi kan sagtens lade det være et anliggende mellem de kommunale politikere og kommunens borgere, siger Helle Thorning-Schmidt til Mandag Morgen.

I samme interview afstår den socialdemokratiske formand desuden fra at udstede bestemte milliardløfter til forbedring af kvaliteten på nøgleområder som folkeskolen, børneinstitutioner, sygehuse og ældreplejen.

I stedet vil Helle Thorning-Schmidt udstyre danskerne med nyskabelsen "kvalitetsrettigheder", som skal være borgernes rettesnor til at måle velfærd.

- Vi vil fastsætte nogle håndfaste servicemål, som befolkningen efterfølgende kan kontrollere. Den tankegang ligger bag vores børne- og ældreudspil, hvor vi har formuleret konkrete målsætninger for, hvad der efter en årrække skal være opfyldt på de to områder, siger Helle Thorning-Schmidt til ugebrevet.

Kilde: Jyllands-Posten

Ingen kommentarer: