mandag, januar 29, 2007

SF: Forbyd brændeovne

SF har længe været et parti, der var glad for forbud. Og nu har folkesocialisterne i Gentofte fundet på et nyt forbud: De vil have brændeovnsfrie kvarterer. Det fortæller Villabyerne, den lokale avis.

Forslaget kommer, fordi brændeovnsrøg er en storsynder, når det kommer til at forurene med de såkaldte fine partikler.

Det er en type forurening, som årligt koster dødsfald. Halvdelen af de danske udslip af partikler kommer rent faktisk fra brændeovne og kedler. Til sammenligning kommer kun en femtedel fra udslippet fra diesel-lastbiler.

Derfor vil SF i Gentofte have lokale boligområder, hvor den type forurening slet ikke findes fortæller Brigitta Rick:

- Hvis man for eksempel er i risikozonen, fordi man har en lungevejslidelse eller har et barn med astma, eller bare gerne vil bo i et område uden brændeovne, så vi vil vi gerne have, at der er sådanne nogle områder som en slags miljøzoner, siger hun.

Miljøzoner kunne for eksempel indføres via lokalplanerne, som jo netop lægger linien for hvad der kan lade sig gøre i et givet område, tilføjer Brigitta Rick.

Hun sammenligner det med kampen for røgfri områder, som for ti år siden vakte ramaskrig. Men i dag er røgfri lokaler helt gængse.

Og de radikale i Gentofte er parate til at bakke et egentlig forslag op, siger de radikales John Phillip.

Det er dog tvivlsomt, om den K-dominerede kommune vil indføre et sådant forbud, men mon ikke en eller anden SF-ordfører finder på at kalde ministeren i samråd om sagen og stiller en 20-30 §20-spørgsmål om sagen.

Kilde: DR København.

1 kommentar:

Jarl Cordua sagde ...

Der er nogle sommerhusejere der får et problem, hvis det forslag vedtages.

Anders Fogh må være lykkelig!