onsdag, januar 31, 2007

Fhv. borgmester trækker sig fra Borgerrepræsentationen

Tidligere skoleborgmester i Københavns Kommune, Per Bregengaard (EL), træder ud af Borgerrepræsentationen. Det meddelte partiet i en pressemeddelelse her til morgen.

I pressemeddelelsen meddeler han, at beslutningen skyldes "arbejdsmæssige årsager", men det uddybes ikke.

Per Bregengaard har det seneste år været udsat for stærk kritik grundet økonomisk rod og et kraftigt underskud i den skoleforvaltning, som han var øverste chef for indtil sidste valg. Dette underskud medfører nu kraftige besparelser i den nuværende Børne- og Ungdomsforvaltning, dvs. på de københavnske skoler, hvor børnene må undvære bl.a. lejrskoler og der skal fyres lærere.

Beslutningen fra Bregengaard kommer på et noget besynderligt tidspunkt, og ordlyden i partiets meddelelse kunne tyde på, at det ikke er med hans egen gode vilje, men nærmere en beslutning som "Partiet" har truffet for ham, for at undgå mere ballade om hans person.

SF's Bo Asmus Kjeldgaard har nemlig været utrolig dygtig til at få alle medier til at tilskrive ham selv æren for genopretningen og Per Bregengaard har således måttet tage skraldet for alle problemerne. Ja, selv da Kjeldgaard - på trods af enorme underskud - besluttede at bruge mange hundredetusinde kroner på at ombygge sit borgmesterkontor, så lykkedes det - næsten - at spinne sagen, så Per Bregengaard fremstod som en lidt person, der havde haft et beskidt kontor, der nu ikke kunne reddes.

Kilde: Enhedslisten.

Ingen kommentarer: