onsdag, januar 31, 2007

Ekstra Bladet: Karen Jespersen opstiller for Venstre

Karen Jespersen vender tilbage til dansk politik, skriver Ekstra Bladet onsdag. Noget tilsvarende mener B.T. at have fundet ud af. De to formiddags-blade er dog ueige om, hvor Jespersen bliver opstillet. Ekstra Bladet tror på Jylland, B.T. hælder til København.

Det bekræfter en højtplaceret venstre-kilde over for Ekstra Bladet.

Gennem de seneste uger har rygterne svirret på Christiansborg, men forhandlingerne mellem Karen Jespersen og statsministerpartiet har været ført med kortene holdt tæt til kroppen.

Det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der har ladet en bemærkning falde til en lokal V-kredsformand, om, at det nok kunne være en god idé med en telefonopringning til socialdemokraternes tidligere social- og indenrigsminister.

Men ifølge B.T. så er Jespersen allerede i spil til at overtage Jens Rhodes gamle kreds i København, Indre By.

»Vi er ved at undersøge forskellige personer, der kan profilere Venstre-holdninger på en god og effektiv måde. Karen Jespersen kan være en mulighed. Men det er der også andre, der kan,« siger Jes Kjær Jessen til B.T.

Det næste par dage er Karen Jespersen 'i tænkeboks', men inden for ganske overskuelig tid bliver den nye alliance mellem 'Ø-Karen' og Venstre offentliggjort. Tiden i tænkeboks skal ifølge Ekstra Bladets oplysninger bruges til at varme op under det håndslag om en ministerpost, som Karen Jespersen gerne vil have aftvunget regeringstoppen, inden det meldes endeligt ud, at hun har sagt ja til at stille op for Venstre.

Her på bloggen forbeholder vi os retten til at være endog meget skeptiske overfor Ekstra Bladets "oplysninger"; vi tror simplethen ikke på, at det kan lade sig gøre. Det vil være alt, alt for let at finde en masse gamle Karen J.-udtalelser om Fogh og V, som både hun og Fogh skal forholde sig til.

Men skulle der være hold i billetten, så gætter vi på, at det er Billund-kredsen, som Løkke har talt med. Den er nemlig vacant efter Kurt Kirkegaard for nylig trak sig som kandidat.

I København er der fire ledige V-kredse: Sundbyvester, Indre By, Nørrebro og Vesterbro. I Århus er der også fire ledige kredse. Himmerland bliver ledig efter Christian Mejdahl og Guldborgsund bliver ledig efter Svend E. Hovmand.

En meningsmåling i B.T. 16. januar viste, at Karen Jespersen kan trække ni mandater helt alene, hvis hun dannede sit eget parti.

Men også kredse i Konservative og Dansk Folkeparti er ude efter den populære stemmesluger, der trækker fulde huse når hun rejser land og rige rundt med sin mand Ralf Pittelkow og holder foredrag om islamister og naivister.

1 kommentar:

Henrik Hansen sagde ...

Liberal er så det sidste jeg ville kalde hende.

Men pøh-pøh med det venstre man beder selv om problemerne