lørdag, januar 27, 2007

Meningsmåling: R-vælgere vil ha' Khader

På tre måneder har Naser Khader passeret Marianne Jelved som de radikale vælgeres foretrukne politiske leder af partiet. Det viser en frisk meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2|NYHEDERNE.

En måling for tre måneder siden viste, at der blandt danske vælgere var størst opbakning til Khader som R-leder. Nu er R-vælgerne enige med resten af befolkingen.

MEGAFON har i den nye måling isoleret de radikale vælgere. I oktober 2006 pegede 55% af de radikale vælgere på den nuværende leder Marianne Jelved, mens 21% foretrak Margrethe Vestager og kun 20% pegede på Khader.

Men de radikale vælgere har flyttet sig markant på tre måneder. Hos de radikale vælgere isoleret er Khader nemlig nu favorit med 39 pct., mens Jelved ligger nummer to med 32 pct. og Vestager får støtte fra 23 pct.

Målingen udstiller den absurde ledelses-krise, som partiet er inde i og efterhånden har været det længe. Hvor både SF og S har gennemført hhv. 1 og 2 leder-skifter siden SR-regeringen tabte valget i 2001, så har Jelved nægtet at se i øjnene, at en ny leder kan være vejen tilbage til regeringskontorerne for RV.

At Naser Khader får stor opbakning i en meningsmåling skal man dog ikke lægge meget i. Det er mindst lige så interessant, at over 10 pct. af de radikale vælgere i dag hellere så en helt tredje leder. Ingen pegede på den mulighed i den sidste måling.

Samtidig hænger det uden tvivl sammen med, at Khader er blevet meget eksponeret og endnu har til "gode" at prøve at blive udsat for en "dårlig sag", som han ikke bare kan glide af på med et "Ingen kommentarer".

Netop lederskifterne i S og SF har uden tvivl stor betydning for de to partiers aktuelle styrke. Man kan ikke så tvivl om, hvem der leder og tegner disse partier. Til gengæld er der konstante skærmydsler i både RV, K og V om, hvem der skal tage over, når kaliffen går på efterløn/politisk pension. At der er utydelige signaler om ledelsen er ligesom i en privat virksomhed også ekstremt dårligt for et parti. Og det straffes lynhurtigt af vælgerne.

Der er ingen tvivl om, at hverken V eller K skifter leder inden næste valg, men spørgsmålet er, om Jelved ikke burde overveje det kraftigt.


Kilde: TV2.

Ingen kommentarer: