mandag, januar 22, 2007

Bondam ansætter sin mand

Københavns Kommune vil ansætte arkitekten Jacob Kamp som konsulent. Han er gift med teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, og ansættelsen vækker derfor kritik blandt politiske modstandere, der vil tage sagen op i Borgerrepræsentationen.

Dansk Folkepartis Karin Storgaard har krævet, at sagen bliver behandlet af Borgerrepræsentationen, efter Teknik- og Miljøudvalget har godkendt indstilligen.

- Det er utroligt dumt af Klaus Bondam at sætte sig selv i denne situation. Det er åbenlyst, at Jacob Kamp er for tæt på Bondam, og det kan ikke undgås, at de taler om en konsulentopgave derhjemme over middagsbordet, som Bondam så kunne lade et ord falde om til sine embedsmænd om. Den usikkerhed ønsker jeg ikke, siger hun til Jyllands-Posten.

Andre partier i Borgerrepræsentationen afviser dog, at der er en interessekonflikt. Rent formelt er der heller ikke noget problem med ansættelsen af en borgmesters ægtefælle, siger Steen Rønsholdt, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

- Så længe Klaus Bondam ikke selv er med til at træffe beslutningen om at ansætte sin mand, eksisterer der ikke et habilitetsproblem, forklarer han.

Kilde: Danske Kommuner.

Ingen kommentarer: