lørdag, januar 27, 2007

Henrik Qvortrup truet af gale muslimer

En leder i Se & Hør var tæt på at få fatale konsekvenser for bladets chefredaktør, tidligere V-spindoktor Henrik Qvortrup, og hans familie. Mens han var på arbejde, forsøgte to muslimske mænd at trænge ind i hans villa på Frederiksberg og truede undervejs den markante mediepersons kone og lille datter. Det fortæller Ekstra Bladet.

De ville øjeblikkelig have fat i Qvortrup og tæve ham for hans holdninger, men selv om Qvortrups kone, Marie, bedyrede, at chefredaktøren ikke var hjemme, ville de to fanatikere ikke tro på hendes forsikringer og forsøgte at komme ind gennem hoveddøren.

Anledningen til de to galninges besøg i chefredaktørens hjem var, at Qvortrup i kølvandet på Muhamed-tegningerne for et år siden skrev en leder om den ballade, tegningerne afstedkom.

Her skrev han blandt andet:

’Er det ikke værd at holde fast i, at profet-tegningerne var det rene vand sammenlignet med den forhånelse, som andre religioner har været udsat for – ikke mindst fra muslimsk side?’

Kort efter troppede de to unge mænd op og krævede chefredaktørens hoved på et fad.

Efter at Henrik Qvortrup havde erfaret, hvad der var sket, skyndte han sig hjem og ringede til den radikale politiker Naser Khader for at bede om et råd til, hvordan han skulle håndtere situationen.

Naser Khader er selv blevet truet og har derfor haft den forfærdelige oplevelse inde på livet. Han forsynede Qvortrup med et nummer til Politiets Efterretningstjeneste, som tager sig af terrortrusler, ligesom det er den afdeling, der beskytter de mennesker, der bliver truet på grund af deres politiske holdninger.

PET mødte kort efter op hjemme hos Qvortrup og rådgav ham om, hvordan han skulle forholde sig til situationen, men efterretningstjenesten vurderede ikke, at Se og hør-bossen skulle have beskyttelse på linje med Naser Khader og Pia Kjærsgaard.

I stedet blev Qvortrup udstyret med et direkte nummer til Frederiksberg Politi. Her garanterede man, at man med det samme vil reagere på henvendelsen, hvis de to galninge igen skulle opsøge Henrik Qvortrup.

Qvortrup vil over for Ekstra Bladet ikke bekræfte hændelsen, men afkræfter den heller ikke.

– Jeg har ingen kommentarer til det, siger chefredaktøren stille og formelt.

Kilde: Ekstra Bladet.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvornår, får vi den væbnede modstandsbevægelse, som alle kan indse, at vi har behov for, men som ingen tør indrømme, at vi ikke kommer udenom?

falkeøje

Anonym sagde ...

Det er jo sindssygt!

Kåre Bluitgen og forlagene der ikke ville udgive hans bog + tegnerne der ikke turde lægge navn til.

Overfaldet på en lektor på Carsten Nibuer instituttet, fordi han havde læst op af Koranen.

Naser Kader, der må leve under konstant politi-beskyttelse.

Det er nok ikke det sidste tilfælde, vi har set. Desværre.

Men det illustrerer således også bare, at det var en livsvigtig debat, Jyllands-Posten rejste med sine tegninger.