fredag, januar 26, 2007

Fødselsdag med malurt

Rigets førstemand, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), kan i dag fejre sin 54 års fødselsdag.

Hvordan det fejres i privaten i Nærum ved vi her på bloggen ikke noget om, men der er næppe tvivl om, at Fogh godt kunne have tænkt sig en bedre "gave" end dagens meningsmåling fra Megafon og TV2.

Regeringens flertal er nemilg igen forsvundet, på trods af, at Venstre går frem med 0,9 pct. Til gengæld går Dansk Folke­parti tilbage med hele 1,4 pct. Samtidig cementeres Foghs plads som nr. 2 - Helle Thorning-Schmidt er nemlig igen formand for landets største parti. Hele 5 mandater skiller V og S.

Siden oktober 2006 har der i MEGAFON-målingerne været meget tæt løb mellem regeringen og oppositionen.

DF går primært tilbage pga. utilfreds­hed med den interne uro i baglandet. Venstre går primært frem pga. Stats­ministereffekten, viser målingen.

At DF mister så mange vælgere, som målingen tyder på, er en overraskelse. Partiet er nu langt under valgresultatet fra 2005, og det passer næppe Pia Kjærsgaard.

Det er i høj grad hendes parti, der må bløde på den borgerlige side. Derfor må man næsten forvente, at DF snart vil sætte ind med nogle markeringer på kerneområderne, ældre og udlændinge - gerne så de udstiller K, igen!


Kilde: TV2.

Ingen kommentarer: