mandag, januar 22, 2007

Stor socialdemokratisk rokade på vej

Pia Gjellerup forlader Folketinget ved udgangen af denne måned og efterlader bl.a. posten som kommunalordfører åben. Det åbner op for en større rokade på de socialdemokratiske ordførerposter. Det skriver Altinget.dk der venter at rokaden kommer i løbet af denne uge.

To der ifølge Altinget kan vente, at få sig en fyreseddel er trafikordfører Poul Andersen og sundhedsordfører Lone Møller.

Poul Andersen har ikke været i stand til at køre hårdt nok på transportminister Flemming Hansen (K). Der ellers har været en haft masser af dårlige sager man kunne gå efter, og derfor blive Andersen skiftet ud. Vi er enige med Altinget når de vurderer at Magnus Heunicke nok får hans post. Det bliver de nok glade for i Næstved og omegn.

Lone Møller, kan ikke rigtig hamle op med sundhedsminister Lars Løkke og nu får socialdemokraterne "sundheds-eksperten" Sophie Hæstorp Andersen tilbage fra hendes ufrivillige eksil i Regionrådet i Hovedstaden. Det er næsten alt for oplagt men skulle jeg råde Sophie ville jeg sige at hun burde sig pænt "nej tak!" til tilbuddet og finde sig et andet område, så hun fik sig en lidt bredere profil. Det tror jeg bare ikke sker. Sophie elsker sygehuse og strålekanoner.

Posten som kommunalordfører bliver interessant, fordi vedkommende skal kommentere på mange af de forventede problemer med implementeringen af kommunalreformen. Det ventes at det specielt er midaldrende offentlige ansatte kvinder der vil stå for skud, når de nye kommuner skal harmonisere serviceniveau.
Derfor kunne det være meget smart med en ordfører med en solid kommunal erfaring, f.eks. den tidligere Brønderslev-borgmester Lene Hansen.

Jan Petersen stopper senest ved næste valg, og vi har tidligere tippet at han skal hjem til Grenå og være borgmester. Partiledelsen kunne eventuelt forfremme retsordfører Morten Bødskov til finansordfører. Finansordførerskabet vil give ham en bedre mulighed for at profilere sig og indtage den position som nr. 3 i partiet, som han har fået med den næstformandspost han har i gruppen
Bødskov har desuden været retsordfører i ganske lang tid og selv om han prøver at være "tough on crime" kan han aldrig følge med regeringen eller DF når det handler om at kræve hårdere straffe.

Posten som retsordfører kunne så sendes videre til Lotte Bundsgaard, der har gået ”arbejdsløs” siden hun blev fyret som politisk ordfører. Hendes status som tidligere minister burde betyde garantere et tungere område end integrationspolitikken.

Den absolut totalt ligegyldige post som P-Ø-ordfører skulle i følge rygtet gå til ligestillingsordfører Kirsten Brosbøl. We couldn't care less.

Kilde: Altinget (kræver login)

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lotte Bundsgaard har ikke gået "arbejdsløs" siden hun blev fyret som politisk ordfører. Hun er integrationsordfører og det ville nok virke underligt at sende den post i rotation endnu en gang.

Anonym sagde ...

Korrektion til forfatteren: bødskov er kun næstformand i gruppen, ikke i partiet som sådan. Det er Nick Hækkerup og Nicolai Wammen, der har denne post.

Louise Juul Jensen sagde ...

Hej

Hvad er P-Ø-ordfører?

Louise

Anonym sagde ...

Lene Hansen?? Hun er vist kun kendt for at være ukendt:
http://danskpolitik.blogspot.com/2007/01/f-politikere-lber-med-opmrksomheden.html

Vi har brug for en, som kan brænde igennem efterhånden som nedskæringerne/konsekvenserne af strukturreformen bliver kendt.

Medmindre denne opgave er overladt til Nick Hækkerup, som står for S' kommende kommunaludspil.

Det er også derfor TV2's analyse med Karen Hækkerup er meget lidt sandsynlig + hun skal på barsel.
http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-5902442.html

:-) Bo

Garby sagde ...

@Louise: P-Ø er det POlitisk/Økonomiske udvalg. Ingen ved hvad de laver.

Anonym sagde ...

PØ-udvalget har kun betydning, når statsministeren skal hives i samråd om økonomien. Dvs. primært, når der er krise eller når der er rod i statsforvaltningen. Derfor sidder partiformanden også næsten altid i PØ-udvalget i FT.