torsdag, januar 25, 2007

Fogh i spidsen for nyt opgør med S

Fogh i spidsen for nyt opgør med S

Efter sidste uges angreb på Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt for ikke at have noget politisk projekt retter Venstre nu skytset mod Socialdemokraternes økonomiske politik, skriver dagbladet Børsen.

Et hold af yngre Venstre-folk vil i dag benytte en forespørgselsdebat i Folketinget med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at kræve svar på, hvad Socialdemokraterne har af planer for den offentlige sektors størrelse.

»Vi håber, at det nu lykkes at finde ud af, hvad der er socialdemokratisk politik i forhold til den offentlige vækst. Der har vi jo hørt tre tal, og vi vil selvfølgelig afæske Socialdemokraterne et klart svar på, hvilket der er det rigtige,« siger Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen, der er sit partis ordfører i debatten til Børsen.

Forespørgslen hedder F5 og handler om forholdet mellem den private og den offentlige sektor. Den er stillet af Enhedslisten, men mon ikke de øvrige oppositionspartier vil bruge anledningen.

Debatten kommer naturligvis især til at handle om, hvor stor en andel af den samlede produktion, den offentlige sektor skal udgøre. VK har som (uerklæret) mål, at andelen skal mindskes år for år. S vil vist nok bare beholde den andel, som vi har nu, og Enhedslisten vil gå efter de 100%.

I øvrigt bliver det vist første gang, at Socialdemokraternes nye finansordfører, Morten Bødskov, kommer i ilden.


Debatten kan følges på TV og på ft.dk.

Kilde: Børsen.

Ingen kommentarer: