fredag, januar 26, 2007

S-kredsformand går mod Ritt i sag om ungdomshuset

Formande for Socialdemokratiet i Utterslevkredsen, Jonas Jensen, er stærkt uenig med resten af de københavnske kredsformænd i situationen omkring Ungdomshuset.

Dermed begynder der at være stigende uro i partiet, og Ritts hidtil så stramme greb om tøjlerne slækkes.

Det er nemlig langt fra alle af Ritts socialdemokratiske kolleger, der er enige i overborgmesterens kompromissøgende dialog med brugerne af Ungdomshuset.

En af de mest krasse kritikere er formanden for Socialdemokraternes Utterslevkreds, Jonas Jensen, der har 500 socialdemokratiske medlemmer bag sig, og opstiller DSU-formand Jacob Bjerregaard til folketinget.

Kredsformanden har skrevet et kradst læserbrev i den lokale avis, Lokalavisen for Nørrebro. Her langer han kraftigt ud efter Ritt og hendes dialog med brugerne af Ungdomshuset.

Til Nyhedsavisen uddyber han i dag sine holdninger:

»Det er en dårlig idé at benytte bygningerne på Stevnsgade til et nyt ungdomshus, Det er simpelthen ikke rimeligt over for de multihandicappede, der var blevet lovet lokalerne.«

En rundringning til de socialdemokratiske kredsformænd i København, som Nyhedsavisen har foretaget, peger dog på, at Jensen står ret alene blandt kredsformændene.

Således bakker Nørrebrokredsformand Laura A. Schmidt uforbeholdent Ritt Bjerregaard op. På et bestyrelsesmøde i kredsen vedtog de enstemmigt en tillidserklæring til overborgmesterens linje i sagen om Ungdomshuset.

En smule mere tvivlende er meldingen fra Sundbyvesterkredsen - i hvert fald, hvad angår placeringen af et nyt ungdomshus i de nedlagte skolebygninger på Stevnsgade 34:

»Min holdning er nok, at man bør finde noget andet til de unge, for det bliver meget svært at finde et nyt sted til de multihandikappede. Der er ikke mange egnede bygninger til dem i byen. Når man så leder efter noget nyt til de unge, skal man samtidig være meget varsom med, hvor man placerer dem,« siger Robert Nielsen, S-formand i Sundbyvester.

Kilde: Nyhedsavisen.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Var det ikke det du tidligere på bloggen kaldte "ligegyldig partisoldat: Støt ungdomshuset"?

Partisk- ja tak

Garby sagde ...

Kredsformænd er ikke helt så læigegyldige som næstformænd. Specielt ikke når de taler Ritt imod.