mandag, januar 22, 2007

Tidligere rådgiver: Socialdemokraternes aktuelle succes kun til låns

Kenneth Thue Nielsen var indtil for ganske nyligt ansat på Socialdemokraternes partikontor som politisk analytiker, og blev af de fleste der kendte lidt til partikontoret regnet for at være den mest fornuftige medarbejder i partiet (onde tunger ville vove den påstånd at han var den eneste...). I LO's nyhedsbrev A4 vurderer han sin gamle arbejdsplads' muligheder for at vinde næste valg. KOnklusionen er at "Socialdemokraternes aktuelle succes kan meget vel kun være til låns. Vi har stadig det hele til gode!".

Jeg vil dog her tage fat i to af de punkter som Kenneth Thue Nielsen nævner som Foghs styrker.

- Et af Foghs andre kort er ministerrokaden, som han helt sikkert vil bruge. Venstre har ingen markante kvindelige ministre. Fogh har brug for at revitalisere sit hold og vise fornyelse og forandring for derigennem bedre at kunne sætte og fastholde en politisk dagsorden, skriver han.

Jeg tror, i øvrigt ligesom statsministeren og George W. Bush, ikke på at regeringsrokader hjælper noget som helst. En regering uden politik lammet af skandaler, vil stadigvæk være en regering uden politik, selv om man skifter en ukendt trafik-, by- og bolig eller sportsminister ud med et tilsvarende ukendt folketingsmedlem. Ja, i en kort periode på cirka en uge får regering lidt positiv opmærksomhed med nogle venlige portrætter af de nye ministre, men hverdagen vender jo hurtigt tilbage.

- Regeringen kommer til at spinde massivt på S-ledelsens manglende erfaring. Henrik Sass Larsen har selv beskrevet det første år med Socialdemokraternes nye partiledelse som »mesterlære i fuld offentlighed«. Og sandheden er, at Socialdemokraternes ledelse tilsammen repræsenterer 0 måneders ministererfaring.

Det er efter min mening lige så meget en fordel for regeringen, som det er en mulighed for Socialdemokraterne. Ved valget vil Socialdemokraterne kunne præsentere sig som partiet med de nye ideer, mens specielt Venstre vil være ramt yderligere af den metaltræthed og små og store sager.

Læs hele Kenneth Thue Nielsens analyse her.

Ingen kommentarer: