torsdag, januar 25, 2007

V-parlamentariker: Helst ingen EU-folkeafstemning

Undgå om muligt at holde folkeafstemning om den kommende EU-traktat.

Det siger EU-parlamentariker Karin Riis-Jørgensen (V), efter at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tidligere på ugen gentog, at en folkeafstemning ikke er en given ting i de kommende år. Det fortæller Ritzau.

Man skal ikke stemme om noget, hvis der ikke er tale om suverænitetsafgivelse, og det afgøres af Justitsministeriet, siger Karin Riis-Jørgensen.

- Mit budskab til ministeriet er: Lad nu være med at finde håret i suppen. Kig koldt og roligt på, hvad det her drejer sig om, og lad være med at være bange for, at alt skal til en folkeafstemning. Nu må vi til at få EU-politikken til at blive behandlet på lige fod med almindelig national politik, siger hun.

Danmark ventes i en redigeret version af forfatningstraktaten at miste magt. Men det bør ifølge hende ikke nødvendigvis udløse en folkeafstemning.

- Jamen, vi har jo allerede afgivet suverænitet. Så er det bare et spørgsmål om, hvordan man beslutter inden for den suverænitetsafgivelse, siger hun.

- Hvis det er suverænitetsafgivelse i grundlovens forstand, så skal vi selvfølgelig have en folkeafstemning. Hvis der ikke er det, så skal Folketinget tage ansvar. Så skal vi have EU-politik som en del af den nationale politik, så det repræsentative demokrati fungerer. Vi må også huske på, at kommunalreformen, som har omkalfatreret det danske samfund. Der har vi hverken haft folkeafstemning, og vi er heller ikke gået til valg som politikere for at ændre det danske samfund, siger hun.

Karin Riis-Jørgensen markerer endnu engang, at hun er af den overbevisning, at hun kun kan få omtale i den hjemlige presse, hvis hun er efter sin egen regering. Det er lidt besynderligt, men hænger muligvis sammen med, at hun stadig mener, at det var V-ledelsens - og ikke hendes - skyld, at Venstre tabte EP-valget.

Ingen kommentarer: