onsdag, januar 24, 2007

Middelfart vil være landkommune

Ifølge fødevareminister Hans Chr. Schmidts landdistriktsprogram er Middelfart en ”mellemkommune”, som dermed har begrænset adgang til tilskuddene.

Men det vil borgmesteren have lavet om på Er du landkommune, kan du få, er du bykommune, så må du gå. Det er realiteterne i Fødevareministeriets nye landdistriktsprogram. For de såkaldte mellemkommuner er situationen dog lidt mere kompliceret. De kan kun få begrænset del i puljemidlerne og skal selv bidrage med et beløb.

Blandt mellemkommunerne er Vejle, Silkeborg, Ringsted og Middelfart, men for sidstnævntes vedkommende er det ikke en hæderstitel. Middelfart Kommune vil betragtes som landkommune, så man kan få uhindret adgang til pengekassen. Derfor har borgmester Steen Dahlstrøm (S) skrevet til fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) for at få ham til at revurdere sagen.

- Jeg vil ikke bare sidde med hænderne i skødet. Der er mennesker ude i landdistrikterne, der brænder for deres idéer, og de fortjener opbakning, siger Steen Dahlstrøm til Fyens Stiftstidende.

Borgmesteren erkender, at Middelfart allerede er inde i en god udvikling rent erhvervsmæssigt. Men kategorier som beskatningsgrundlag og uddannelsesniveau bør tale for at ændre kommunens status til landkommune, mener han.

De er mærkelige i provinsen. De vil gerne være bonderøve.

Kilde: Danske Kommuner

Ingen kommentarer: