mandag, januar 22, 2007

Venstre i København rykker mod midten

Kommunalvalget i København var en trist oplevelse for Venstre der tabte tre mandater og mistede en borgmesterpost. Spidskandidaten Søren Pind forstod den fine hentydning og fortrak til et liv i anonymitet på de bagerste rækker i Folketinget.

Martin Geertsen tog derefter over som leder af Venstre i København og Brøndby-supporteren fra Lolland er nu klar med sin strategi for at skaffe Venstre tilbage i en situation hvor der er udsigt til at true det socialdemokratiske styre på Rådhuset. Strategien hedder meget lidt originalt "Venstre 2.0" (jeg undrer mig over hvordan den version af Venstre der var før Søren Pind skal nummereres?).

Ifølge Berlingske Tidende lægger oplægget op til et opgør med oppositionspolitik og omfavner ideer om mere samarbejde med Ritt og Bondam.

- Vi lægger os på ingen måde fladt ned for Ritt Bjerregaard, men Venstre er præcis som Socialdemokraterne interesserede i, at give både de mindste børn, skolebørnene og de ældre københavnere en bedre service. Så mon ikke vi kan have en fælles interesse i at tale samme, siger kulturborgmesteren.

Socialdemokraterne afviser
Socialdemokraterne politiske ordfører Anne Vang viser dog ikke meget imødekommenhed overfor Venstre-lederens udstrakte hånd om samarbejde. Hun kalder ham en treårig dreng.

- Det er dejligt, at Venstre nu gerne vil være med til at øge servicen over for københavnerne. Og tager vi spørgsmål som normeringerne i daginstitutionerne og mad til folkeskoleeleverne, så tror jeg ikke, at vi er langt fra hinanden. Men når det er sagt, så finder jeg det totalt urealistisk, at snakke om højere service og lavere skat på samme tid. På det punkt minder Martin Geertsen om en treårig dreng, der gerne vil have alle varerne i en legetøjsforretning, siger altså Anne Vang.

København er stadigvæk en ganske venstreorienteret by og det er nok meget smart at Venstre anerkender det faktum. København er nok bare ikke stedet hvor man kan blive valgt på at være borgerlig-liberal og tough on crime. På den anden side mener jeg det det kunne være rart hvis Socialdemokraterne skruede lidt ned for kampagneretorikken.

Borgerrepræsentanterne har siden de blevet valgt brillereret i forskellige dårlige sager, og det hjælper ikke på den generelle vurdering af bystyret, at man kalder hinanden navne. Det er altså ikke en børnehave, selv om man ind imellem får det indtryk.

Kilde: Berlingske Tidende

Ingen kommentarer: