lørdag, januar 27, 2007

Svend Bergstein vil være K-formand i København

Den tidligere "Minister for teknologiudvikling og anvendt forskning" og pegepindssvingende TV-major, Svend Bergstein stiller op som formand for Det Konservative Folkeparti i København. Det vækker uro i dele af baglandet. Bergsteins modkandidat er partiveteranen Knud Palsbro.

Kan en tidligere Centrum-Demokrat og forhenværende minister i en socialdemokratisk ledet regering blive formand for Det Konservative Folkeparti i København?

Svaret på det spørgsmål splitter det konservative bagland, efter at tidligere forskningsminister Svend Bergstein har meldt sig som kandidat til den organisatoriske partiformandspost i København, støttet af bl.a. sundhedsborgmester Mogens Lønborg.

Svend Bergstein, der også blev kendt som pegepindssvingende TV-major under den første Golfkrig, meldte sig ind hos de Konservative for 11 år siden, og på tirsdag stiller han op til kampvalg om formandsposten på partiforeningens generalforsamling mod veteranen Knud Palsbro, der er kredsformand på Østerbro og medlem af partiets hovedbestyrelse.

Berlingske Tidende har talt med flere K-tillidsfolk, der finder det uhyrligt, hvis Svend Bergstein bliver valgt, fordi han har en fortid i det parti, der banede vejen for Poul Nyrup Rasmussens rødkløverregering, efter at den konservative statsminister Poul Schlüter oven på Tamil-sagen gik af uden at udskrive valg. Blandt dem er modkandidaten Knud Palsbro.

- Jeg tror, jeg bliver valgt, fordi jeg er et kendt ansigt i partiet. Svend Bergstein er mere et kendt ansigt i bladene, siger Knud Palsbro.

Det tidligere Borgerrepræsentations-medlem Ole Hentzen mener, det vil være et anslag mod vælgerforeningen, hvis Bergstein får topposten.
- Svend Bergstein er sikkert en sympatisk mand, men han har aldrig gjort noget for vælgerforeningen, og det er for mig uforståeligt, hvorfor han pludselig skulle være frelseren på det organisatoriske plan, siger Ole Hentzen.

Mogens Lønborg mener, at Svend Bergstein i dag er en god konservativ og den bedste formandskandidat.

- Han har den rigtige profil, er myndig, dygtig og kan med sin militære baggrund tænke strategisk. Det er ikke fordi, vi skal i krig, men en organisatorisk formand skal støtte op omkring valgkampe, der kræver stor forberedelse, siger Mogens Lønborg.

Svend Bergstein mener selv, at han har et erfaringsgrundlag, der kan komme vælgerforeningen til gavn, og han tilføjer, at han heller ikke har del i de fløjdannelser, som skaber splid i K-gruppen på Rådhuset.

- Jeg er en rolig type, god til at mægle og tale folk til ro. Det gælder om - på en civiliseret måde - at blive enige om, at man er uenig, siger Svend Bernstein.

De konservative har før - uden synderligt held - forsøgt at opstille "kendte" mennesker til politiske poster. Om Lønborg har en plan med Bergstein skal være usagt, men der er vist ingen tvivl om, at de politiske uoverensstemmelser, der giver alvorlige problemer i BR-gruppen også har bund i vælgerforeningen.

Der er mindst to fløje, der forsøger at få overtaget. Det er dog interessant, at Lønborg så aktivt vælger at blande sig i sådanne sager. Normalt vil den politiske leder i et af de gamle partier forsøge at undgå direkte at blande sig i organisatoriske spørgsmål, og kun blande sig på de indre linjer.

Om det så er et udtryk for, at Lønborg ikke har helt styr på sin egen rolle - eller om han er meget presset af baglandet, det skal vi lade være usagt her på bloggen.


Kilde: Berlingske Tidende.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

73. flyingtiger 12-01-2009 14:12Rapportér/anmeld
#72

Kunne det tænkes at vi i norden har fået de mest fanatiske Palæstinensiske flygtninge i 80er og 90erne?

Jeg kan huske da jeg aftjente min værnepligt i 1986 på eskadrille 542 i konglunden, den lå på daværende tidspunk tæt på rødekors lejren. Vi havde dengang major Svend Bergstein som chef, og dengang blev vi advaret mod de Palæstinensiske flygtninge de det var(ifølge Svend) teorister der var på rekreation, om det var sandt ved jeg naturligvis ikke men, jeg er sikker på at Svend Bergstein var bedre informeret end os menige.

http://blog.tv2.dk/boppo/entry291153.html#comment1823626