onsdag, januar 24, 2007

S blokerer for afskaffelse af skolepraktik

Undervisningsministeren vil droppe skolepraktikken, men Socialdemokraterne stritter imod. Det vil være et brud på velfærdsreformen, lyder det fra S.

Stadig flere praktikpladser betyder, at færre unge på erhvervsuddannelserne bruger skolepraktikken. Det får nu undervisningsminister Bertel Haarder (V) til at tage det omdiskuterede emne op til overvejelse igen. Til erhvervsportalen Idag.dk siger han, at han vil se på muligheden for at afskaffe skolepraktikken helt.

- Først og fremmest er det vigtigt at få de unge trukket væk fra skolepraktikken. Skolepraktik er en nødløsning, og den skal vi ikke køre med, mens vi samtidig mangler unge inden for en række erhverv, siger Bertel Haarder til Idag.dk.

Første skridt er allerede sat i gang med en analyse af området, men ministerens drømme om at komme af med skolepraktikken bliver dog hurtigt skudt ned af Socialdemokraterne. Partiets uddannelsesordfører, Christine Antorini, minder om, at skolepraktikken er sikret i den store velfærdsreformen fra sidste år, hvor S er en del af forligskredsen. Dermed kan Haarder ikke droppe skolepraktikken uden tilladelse fra Socialdemokraterne, og den tilladelse må han kigge langt efter.

- Vi kunne ikke drømme om at gå med til at fjerne skolepraktikken. Vores udgangspunkt er også, at alle skal ud og have virksomhedspraktik, men muligheden for skolepraktik skal være der. Ikke mindst hvis konjunkturerne ændrer sig, siger Christine Antorini til Ritzau.

Det kan måske undre, at S er med i skolepraktikaftalen, da partiet faktisk ikke var med i det oprindelige forlig om EUD'erne. Men ifm. Velfærdsaftalen kom S med i en række afgørende forlig, som partiet ellers havde stået udenfor, da Lykketoft var formand.

Det gør livet lidt mere besværligt for især Bertel Haarder, der nu ikke blot skal have R og DF med på sine tanker, men også Socialdemokraterne.


Kilde: idag.dk

Ingen kommentarer: