torsdag, januar 25, 2007

Politiker til byrådskollega: Ti stille

V-byrådsmedlem fra Svendborg er så træt af sin kollega Jesper Kiels lange taler og mange afstemninger, at han har bedt borgmesteren skride ind. Men det kan han ikke gøre

Der er en aktiv debat, når byrådet i Svendborg Kommune træder sammen. Lidt for aktiv, synes byrådsmedlem Medhat Khattab (V). Han mener, at visse politikere spilder kollegernes tid med lange enetaler og afstemninger, de alligevel ikke chance for at vinde.

Han har bedt kommunens centraladministration oplyse, om borgmester Lars Erik Hornemann (V) er i stand til at bremse talestrømmen og afvise frugtesløse afstemninger.

Medhat Khattab vil ikke fortælle, hvem der efter hans mening spilder byrådets tid, men Fyens Stiftstidende mener at vide, at det drejer sig om Enhedslistens Jesper Kiel.

- Hvis det kører videre, som det har gjort hidtil med jævnlige indlæg om landspolitik, så mister vi koncentrationen. "Vedkommende" bliver ved med at forlange afstemning, selv om han tit står alene med sine synspunkter. Hvert byrådsmedlem har også familie og arbejde at passe, og det tjener ikke borgerne i Svendborg med så ukonstruktive møder, siger Medhat Khattab til avisen.

Selv er Jesper Kiel ikke i tvivl om, at det er ham, der sigtes til.

- Medhat Khattab har en besynderlig demokratiopfattelse. Det ville være det rene diktatur, hvis borgmesteren skulle have mandat til at beslutte, hvem der er taleberettiget. Og det har han selvfølgelig ikke, siger Jesper Kiel.

Svaret fra centraladministrationen lyder da også, at borgmesteren ikke kan afvise politikernes krav om taletid og afstemninger.

Kilde: Danske Kommuner.

Ingen kommentarer: