fredag, januar 26, 2007

Regeringen sænker selskabsskatten i eftermiddag

Skatteminister Kristian Jensen (V) har indkaldt til pressemøde kl. 15.00 i dag. Her vil han præsentere et indgreb mod kapitalfonde samt en voldsom sænkning af selskabsskatten, der skal ned med 6 procentpoint til blot 22 pct.

Skattesænkningen kædes sammen med en EU-dom fra sidste år, som betyder, at moderselskaber vil få lettere ved at flytte overskud til beskatning i datterselskaber i de lande i EU, hvor skatten er lavest. For at dæmme op for det vil regeringen begrænse eller helt fjerne retten til skattefradrag på renter af koncernintern gæld.

Det er især rettet mod kapitalfonde, der har brugt fidusen til at opnå store skattegevinster ved lidt skrivebordsarbejde og ekstra-betaling til revisorer og advokater.

Men skattestoppet kan være en hindring for, at regeringen bare beholder pengene, så det åbner op for en sænkning af selskabsskatten, mener business.dk.

Samtidig vil regeringen forringe nogle afskrivningsmuligheder for erhvervslivet, som samlet vil gøre sænkningen af selskabsskatten provenu-neutralt for staten.

Mon ikke Kristian Jensen vil få lidt svært ved at forklare manøvren. Samme mand har tidligere afvist alle forslag til skatteændringer med den samme begrundelse: Hvis skatten skal sænkes, så skal det ske på arbejdsindkomst. Nu skal han til at forklare, hvorfor det er de største, og rigeste, danske virksomheder, der skal slippe billigere i skat i stedet for almindelige danske lønmodtagere. Men vennerne i Dansk Industri m.v. er nok tilfredse.

Kilde: Business.dk

Ingen kommentarer: