mandag, februar 12, 2007

Ministerierne dumper i integration

Tal fra Personalestyrelsen fra 2006 viser, at i 15 ud af 19 ministerier har under fire procent af medarbejderne indvandrerbaggrund. Dermed lever de ikke op til regeringens mål om, at fire procent af de ansatte i staten skal være nydanskere.

Værst ser det ud i Forsvarsministeriet, hvor kun 0,8 procent er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. Men eksempelvis Claus Hjort Frederiksens Beskæftigelsesministerium lever med en indvandrerandel i personalestaben på 3,3 procent heller ikke op til kravene, skriver 24timer.

Netop derfor synes Erik Simonsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, at ministeren skal vende blikket mod sit eget ministerium, før han kritiserer erhvervslivet.

- Jeg har da svært ved at forstå, hvorfor politikere nogle gange beskylder virksomhederne for ikke at ansætte nok med indvandrerbaggrund, når ministerierne faktisk har ansat færre end de fleste private virksomheder, siger han til Ritzau.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det kunne være interesant med nogle tal på hvor mange % af etnikerene der har en uddannelse de rkvalifiserer til et job i et ministerie.

Det er svært at bebrejdre ministerierne for ikke at ansætte indvrandre. Så langt jeg er orienteret udgør indvrandre en forsvindende lille del af de studerende på de samfundsvidenskabelige og juideiske fakulteter.

Er det rimeligt at bebrejde ministerierne for ikke at ansætte folk der ikke findes ?


mvh
Kirk

Anonym sagde ...

Nu ansætter ministerierne jo også andet end DJØF'ere. Trods alt. Der er fx en del HK'ere, kontorbetjente osv. Og så skal man huske på, at ministerierne er andet end centraladsministrationen. De har også en del virksomheder og styrelser under sig.

Anonym sagde ...

Som tidligere studerende på jura, mindes jeg nu en del "2.gere" i studiebilledet. Har ikke lige noget på tal, men det er da mit indtryk at pænt mange iranere og pakistanere får taget en videregående uddannelse.