tirsdag, februar 13, 2007

Godt at kende en politiker, når man er syg

Det hjælper at kende en politiker, hvis man står lang tid på venteliste til en undersøgelse på sygehuset, skriver JydskeVestkysten.

Det kan den 82-årige Nanna Pedersen skrive under på. Hun ventede i tre måneder på en hastende hjerteundersøgelse, inden hun fik nok af henholdende svar fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Nanna Pedersen klagede sin nød Karen Baungaard, der er medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark. Baungaard sendte en mail til sygehusdirektøren.

Fire timer senere blev Nanna Pedersen ringet op med besked fra sygehuset: Du kan komme til undersøgelse på mandag.

Sygehusdirektør Bjarne Normark beklager den lange ventetid. Men både Nanna Pedersen og Karen Baungaard undrer sig: Hvorfor skulle der politisk indblanding til.

Her på bloggen undrer vi os slet ikke. Der er intet nyt i den slags historier. Det er faktisk en stor del af det arbejde, som lokal-politikere laver - nemlig at tage borgernes sager op overfor forvaltningen. Og det er naturligvis en kerneopgave for politikerne at tale borgernes sag overfor "systemet".

Det kan derfor være en god idé at kode nummeret på sit lokale byråds-, regionsråds- og folketingsmedlem ind i mobiltelefonen, så man kan ringe direkte fra ambulancen eller rådhusets servicebutik, hvis man oplever problemer.


Kilde: Jyske Vestkysten.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

En mand, der var politisk engageret (i et lille parti uden plads i amtsrådet) og far til et barn med downs symdrom fortalte mig engang, at barnets journal oplyste, at forældrene var politisk engagerede.