onsdag, februar 14, 2007

KD vil samle oppositionen

Hun fik et afslag for halvanden måned siden, men nu er hun på banen igen.

Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek, forsøger endnu engang at samle Socialdemokraterne og De Radikale i én bæredygtig opposition. Denne gang i form af et arbejdsmarkedsudspil, som hun betegner som "en slags prøveballon på mulighederne for at samle oppositionen".

- Det, jeg synes, der er vigtigt, er at sætte fokus på, at der skal være et meget klart alternativ til det siddende VKO-flertal, siger Bodil Kornbek til Jyllands-Posten.

KD's arbejdsmarkedsudspil tager udgangspunkt i at få flere af de svageste i arbejde ved blandt andet at skabe et særligt bundfradrag for virksomhederne.

Ved årsskiftet takkede Helle Thorning-Schmidt (S) nej tak til Bodil Kornbeks forslag om et møde i oppositionen mellem de to og Marianne Jelved (R), mens Jelved var positiv.

Det er dog noget tvivlsomt, om KD overhovedet kan få indflydelse på et så væsentligt politikområde som arbejdsmarkedspolitikken. Sandsynligheden for, at S indgå i forhandlinger med et parti, der end ikke sidder i Folketinget, er meget, meget lille. Men måske De Radikale igen vil bruge chancen til at drille Thorning-Schmidt lidt.

Kilde: Jyllands-Posten.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvilket afslag taler du om?